Hírek

2006.08.31. 02:26

Barátkozás a templomnál

Rönök (nfb) - Kedden rendezték meg a hagyományos nyugdíjas baráti találkozót a határon. A Szent Imre-templomnál több mint tíz éve rendeznek ilyet.

Mórocz Zsolt

Az első találkozót a rendszerváltás után rendezték meg. A szentgotthárdi Városi Gondozási Központnak jó kapcsolata volt a güssingi (németújvári) nyugdíjasokkal, tudtuk meg Fábián Lászlónétól, a központ vezetőjétől, aki egyik szervezője a rendezvénynek. Úgy emlékszik, az osztrákoktól jött az ötlet, hogy rendszeresen gyűljenek össze egy baráti csevejre a festői Szent Imre-templomnál. A határ menti találkozóhoz aztán csatlakozott Körmend is. S a hétfői immár a 12. alkalom volt. A szokásokhoz híven kétnyelvű szentmisével kezdődött a találkozó, amelyet Németh Zoltán szentgotthárdi esperes, Mikolás Attila szentgotthárdi káplán, valamint Güssingből pater Leopold celebrált. A közös áhítaton részt vett Markó Péter, a megyei közgyűlés elnöke, Bebes István országgyűlési képviselő, Viniczay Tibor, Szentgotthárd, Leopold Ferenc, Rönök polgármestere, valamint osztrák és magyar képviselők is. A három településről mintegy kétszáz nyugdíjas múlatta az időt zenével, tánccal, beszélgetéssel a Szent Imre-templomnál. A szentgotthárdi Békefi Antal Népdalkör műsorral is kedveskedett az egybegyűlteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!