Hírek

2006.08.02. 02:25

Kölcsönautóval jártak betörni

Nemesládony (vv) - A településen tavaly október 13-án fényes nappal történt betörés. A rendőrség a nyomozás során egy öt főből álló bűnbandát leplezett le.

Mórocz Zsolt

A tolvajok felderítését az segítette, hogy az esetnek volt egy szemtanúja, aki megjegyezte az elkövetők piros Peugeot-jának a rendszámát, így a sárvári nyomozók hamar eljutottak a kocsi tulajdonosához. Kiderült, hogy a tulajdonos egy monori ismerősének adta kölcsön autóját, aki azt két társával dunántúli betörésekhez használta fel. A rend-őrök hamarosan eljutottak a monori férfihez, majd kihallgatása után elfogták a két környékbeli társát is. A 25 és 30 év közötti férfiakból álló bűnbanda ötfős volt. Közülük hárman jelenleg is előzetes letartóztatásban vannak, egy férfi más bűncselekmények miatt jogerős bűntetését tölti, ötödik társuk pedig szabadlábon védekezhet. A társaság tagjai korábban hasonló bűn- cselekmények miatt már voltak büntetve, most negyven rendbeli betöréses lopással és más bűncselekményekkel gyanúsítják őket. A társaság eddig mintegy tizenkétmillió forint kárt okozott. Megyénkben döntően a Sárvár, Körmend és Celldömölk környéki falvakban követték el a betöréses lopásokat. Szinte mindig fényes nappal dolgoztak, leginkább ékszereket és készpénzt loptak el. A nyomozás során fény derült arra is, hogy nemcsak megyénkben, hanem a Balaton partján, Paks, Veszprém, valamint Pápa és Nagykanizsa környékén is több bűncselekményt elkövetett az ötfős társaság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!