Hírek

2006.08.08. 02:25

Strandröplabda-kupa

Vát (VN) - Helyi erők összefogásával létrejött egy strandröplabdapálya a Kossuth Lajos és a Petőfi Sándor utca sarkán. A létesítményt a múlt hét végén avatták egy vándorkupa-versennyel.

Mórocz Zsolt

A Vát Község Jövőjéért Közhasznú Alapítvány irányításával társadalmi munkában jött létre a pálya, a területet az önkormányzat ajánlotta fel e célra, besegítettek helyi vállalkozók is. A tízszer harminc méteres pályát negyven centiméter mélységben homokkal terítették le, közepén a szabályoknak megfelelően 210 centiméter magasságban hálót feszítettek ki. A pálya mellett padokat helyeztek el, innét figyelhette a küzdelmet az esőre váltó időben a közönség vasárnap délután. Az első Váti Strandröplabda Vándorkupára hat csapat nevezett, csapatonként három férfi és egy női versenyzővel. A hat közül négy csapat helyi volt, rajtuk kívül Perenye és Vasszilvágy is képviseltette magát egy-egy csapattal a rendezvényen. A vádorkupa nagy küzdelem után egy évre a Váti Sörhasakhoz került, a második a Gili-Gili, a harmadik helyezett pedig a Buldog lett. A kupát ezentúl évente megrendezik a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!