Hírek

2006.08.17. 02:29

Újra lebontják, aztán felépítik

<strong>Szombathely (öl) - Többletmunkával, többletköltséggel, átszervezéssel jár a püspöki döntés, amelynek értelmében a Karneválszínháznak el kellett hagynia az egyházmegyei kollégium udvarát.</strong>

Mórocz Zsolt

Dr. Szele Györgyi, az önkormányzat igazgatási osztályának vezetője tegnap délután pontos összegről még nem tudott beszámolni, de az biztos, hogy jelentős többletterhekkel jár az add uram, de rögtön beavatkozás. Mivel a megyeháza udvara mind méretében, mind jellegében különbözik az egyházmegyei kollégiumi helyszíntől (például éjszaka is őrizni kell), sok más mellett új díszletrögzítési technikákra van szükség, hogy zökkenőmentes legyen az előadás.

Szele Györgyi hangsúlyozta, hogy mind a levéltár - amelynek egyes helyiségeit szintén igénybe veszik -, mind a megyei önkormányzat rendkívül segítőkésznek mutatkozott a váratlanul előállt helyzetben. A megye ellen- tételezés nélkül bocsátotta a Karneválszínház rendelkezésére a megyeháza udvarát és színpadát, a mellékhelyiségek, a Berzsenyi-terem, az ügyelet, az áram stb. használatáért viszont természetesen bérleti díjat számol fel.

A megyeháza udvarára tervezett két program közül a ma esedékes folkgálát az MMIK előtti térre telepítették (zajlanak a próbák), a téren felállított színpadot a Karneválszínház bérli. A hétfő esti Mozart-koncert kedvéért viszont le kell bontani, aztán újra felépíteni a Karneváli komédiák teljes díszletét. A ma esedékes folkgálát az MMIK elé telepítették

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!