Hírek

2006.09.02. 02:29

A balesetek elkerüléséért

Szombathely (van) - Szeptemberben minden tanítási napon reggel a megyeszékhely négy forgalmas útszakaszán jár-őrök segítik az iskolás gyermekek könnyebb és gyorsabb közlekedését.

Mórocz Zsolt

Polgár Zoltán, a Vas Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára elmondta, hogy kilenc éve indították a tanévkezdési kampányt. Fő célja elsősorban a gyermekbalesetek elkerülése, valamint az autóval közlekedők figyelmének felhívása a tan-évkezdéskor megnövekedett forgalomra, balesetveszélyes helyzetekre. - A reggeli órákban háromnegyed hét és háromnegyed nyolc között a város négy forgalmas pontján segítik járőreink az iskolások könnyebb átjutását az utakon. A Dózsa György utcában a gimnázium előtt, a Paragvári iskola és a Püspöki iskola előtt, valamint a Thököly és a Bejczy utcák sarkán találkozhatunk forgalomirányító jár-őrökkel szeptemberben. Továbbá a kampány részeként kollégáink kimennek az iskolákba, ajándékcsomagot adnak át a gyerekeknek, osztályfőnöki órán pedig a közlekedési szabályokat ismertetik meg velük - tudtuk meg a titkártól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!