Hírek

2006.09.05. 02:25

Egymillió pályázatokból

Hosszúpereszteg (ki) - A helyi önkéntes tűzoltó-egyesület a közelmúltban sikeres pályázatokat nyújtott be, aminek eredményeként komoly fejlesztések kezdődhetnek a civil szervezetnél.

Mórocz Zsolt

Dénes Károly, a Hosszúperesztegi Önkéntes Tűzoltó-egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta: a napokban kaptak értesítést a Belügyminisztériumhoz beadott pályázatok eredményéről. A civil egyesület 680 ezer forintot nyert, a pénzt gépjárműfecskendő-felújításra, a tűzoltószertárban teakonyha kialakítására, valamint légzőkészülékek, átemelőszivattyúk és kéziszerszámok vásárlására fordítják. Az egyesület emellett pályázatot nyújtott be a Nemzeti Civil Alaphoz (NCA) is. Amint azt Dénes Károlytól megtudtuk: az NCA döntéshozói is pozitívan bírálták el a hosszúperesztegiek beadványát, és így hamarosan több mint 400 ezer forint érkezik az önkéntes tűzoltóegyesület számlájára. A pénzből munkaruhát vásárol az egyesület. Az elnyert összeg várhatóan 32 felszerelésre lesz elegendő.

Az önkéntes tűzoltóegyesületnek jelenleg közel ötven tagja van.

Az önkéntes tűzoltóegyesületnek jelenleg közel ötven tagja van.

Az önkéntes tűzoltóegyesületnek jelenleg közel ötven tagja van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!