Hírek

2006.09.04. 02:26

Ficánkoló új köntösben

Vasvár (VN) - Megyei mozgásfejlesztési bázis-intézményként, kistérségi központként funkcionál a Ficánkoló Óvoda. Kossuth utcai épületét felújították, szombaton adták át ünnepélyesen.

Mórocz Zsolt

Hat csoporttal két épületben működik a Ficánkoló Óvoda, amelynek Kossuth utcai traktusát a nyáron renoválták. Az 1929-ben emelt ház eredendően kisgyermekek ellátására épült, s az elmúlt hónapokban alapos változáson esett át. Ablakcserével kezdődött a felújítás, aztán jött a többi munka: burkolatokat cseréltek a kivitelezők - Szabó Zoltán helyi vállalkozót választotta az önkormányzat a rekonstrukció elvégzésére -, új radiátorokat, korszerű világítótesteket szereltek, vi-zesblokkot renováltak, átépítették a konyhát, akadálymentesítettek, s egy új funkciójú fejlesztési szobát is kialakí- tottak. Hamarosan birtokba vehetik a gyermekek a szí- nes udvari játékkombinációs rendszert is. A mintegy 24 millió forintos beruházás költségeinek nagy részét pályázati támogatás fedezi, ám mivel az összeg zöme csak jövőre érkezik meg, a képviselő-testület megelőlegezte a pénzt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!