Hírek

2006.09.22. 02:26

GPKopjafát emelt a vadásztársaság

Csákánydoroszló (vv) - Szentmisével, kopjafa állításával és családi összejövetellel emlékeztek elhunyt kollágáikra a Pinkamenti Vadásztársaság tagjai szeptember második hétvégéjén.

Mórocz Zsolt

A csoport tagjai a Pinkamenti Vadásztársaság helyi szabadidőtavánál felállított kopjafával méltó emléket állítottak elhunyt társaiknak. Az ünnepi program délelőtt vette kezdetét az istentisztelettel. Majd felavatták a kopjafát a rajta lévő réztáblával, melyre huszonnégy név került fel. Sütő Zoltán, a vadásztársaság ellenőrző bizottságának elnöke elmondta, hogy a megemlékezésen a társaság tagjai mellett, a megyei vadászkamara képviselői, a község vezetői és az elhunyt tagok hozzátartozói is részt vettek. A szabadtéri Szent Hubertusz-istentisztelet, melyet a csákánydoroszlói plébános celebrált, az avatóünnepség követte. A kopjafánál koszorúkat és a megemlékezés virágait helyezték el az összegyűltek. Az egykori vadászok tiszteletére a helyi általános iskola tanulói is műsorral készültek. A megemlékezés után a résztvevőket ebéddel várták a vadásztársaság tagjai, majd egy jó hangulatú családi délutánt töltöttek együtt. A társaság tagjai a kopjafánál évente megemlékezést tartanak, és a tervek szerint minden elhunyt tag neve felkerül majd a kojafára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!