Hírek

2006.09.21. 02:27

Igen a megyére

Szombathely (VN) - Békés ismeretterjesztő előadást hallhattak a megyerendszerről azok, akik részt vettek a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tegnapi demonstrációján.

Mórocz Zsolt

Elítéljük azokat a cselekményeket, amelyek az elmúlt napokban történtek a fővárosban, és elhatárolódunk a résztvevőitől, szögezte le a Szily János püspök szobra mögött tegnap délután tartott demonstráció egyik szónoka az általa ismeretterjesztő elő-adásnak nevezett esemény kezdetén. Stampfel Szilárd, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) Vas vármegyei elnöke és társai a megyék megmaradása érdekében álltak ki. A HVIM országszerte szervezett hasonló demonstrációkat; Szombathelyen a néhány tucat érdeklődő a megyerendszer történetéről hallhatott vázlatot, majd Vas megyéről kapott részletes képet, aztán a megye és a régió összehasonlítása következett. A HVIM szerint egy megreformált, erős megyére van szükség, nem szabad tönkretenni egy ezeregyszáz éves sokrétű szervezetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!