Hírek

2006.09.29. 02:26

Irányító lehet

Szentgotthárd (nfb) - A kistérségi társulás cégekkel közösen kidolgozta azt a programot, amelynek eredményeképpen a kistérség lehet a nyugat-dunántúli régió tanügy-irányításának központja.

Mórocz Zsolt

A program a régió kistérségeiben a közoktatási humán erőforrások és kapacitások átfogó fejlesztését tűzi ki célul, tudtuk meg dr. Gábor László kistérségi referenstől. A cél a nyugat-dunántúli régió leendő kistérségi közoktatási tanácsadó és regionális koordinátorainak kiválasztása és sokoldalú felkészítése, aminek eredményeként a régió saját szakembergárdát nevelhet ki, hogy új ismereteik és készségeik garanciát jelenthessenek a minőségi fejlesztésre. A képzés és továbbképzés központja a projekt eredményeként Szentgotthárd lehet. A szentgotthárdi közpon- tú régiós tudásportál megjeleníti majd a kistérségi és regionális oktatásfejlesztéssel kapcsolatos szolgáltatások eléréséhez szükséges tudásokat, információkat. Támogatja az egyes szereplők intézményi gyakorlatainak terjedését, a horizontális tanulást. Kapcsolatot teremt az egyes tudások tulajdonosai és a szolgáltatást igénybe vevők között. Módszertani adatbázisként kapcsolatot biztosít a fejlesztési területek között. Fontos a régióban felhalmozódó szakmai tapasztalatok külső, régión kívüli, országos terjesztése. Ennek irányító bázisa a projekt eredményeként szintén a szentgotthárdi kistérség lesz. A projekt megvalósítására pályázatot nyújtanak be az Európai Gazdasági Térség Finanszírozási Mechanizmus és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus pályázati alapjára, tudtuk meg dr. Gábor Lászlótól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!