Hírek

2006.09.27. 02:29

o0A parlagfűmentes, tiszta környezetért

Szombathely (van) - A Vas Megyei Államigazgatási Kollégium parlagfű- mentesítési koordinációs bizottsága tegnap délután fórumot tartott.

Mórocz Zsolt

Dr. Tömböly Tamástól, a Vas Megyei Közigazgatási Hivatal hivatalvezetőjétől megtudtuk: a fórumot a koordinációs bizottság a 2006. évi Vas megyei parlagfű-mentesítési programjának zárásaként szervezte. A rendezvény célja, hogy a mentesítéssel foglalkozó államigazgatási szervek (Vas Megyei Köz-igazgatási Hivatal, Vas Megyei Növény- és Talajvédelmi Szolgálat, Vas Megyei Földhivatal, Vas Megyei Munkaügyi Központ, ÁNTSZ Vas Megyei Intézete) együttesen értékeljék és vonják le a konklúziót az elmúlt időszakban végzett parlagfű-mentesítésről. Vas megye a gyengén fertőzött területek közé tartozik, a megyék rangsorában az első egyharmadban szerepel. Ez nem azt jelenti, hogy megnyugodhatunk, hanem tovább kell folytatni az eddigi munkát. Idén szeptember 22-éig több mint kilencmillió forint értékben szabtak ki növényvédelmi bírságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!