Hírek

2006.09.08. 02:29

Rozáliás borkóstoló

Celldömölk (gab) - A Rozáliának helye lesz to- vábbra is a Ság hegy szőlőkultúrájában, hangzott el a Rozália-napi fajtabemutatón, ahol megkóstolták a nemes borokat.

Mórocz Zsolt

Celldömölk (gab) - A Rozáliának helye lesz to- vábbra is a Ság hegy szőlőkultúrájában, hangzott el a Rozália-napi fajtabemutatón, ahol megkóstolták a nemes borokat.

A hagyomány szerint Rozália napján (szeptember 4-én, idén hétfőre esett) tartották meg a borkóstolóval egybekötött szőlészeti fajtabemutatót a Ság hegyi Krisztina csárdában. Az ország minden tájáról érkezett szőlősgazdák és borászok számára növényvédelmi bemutatót szerveztek a szakemberek. Danka Imre hegyközségi elnök nyitotta meg a rendezvényt.

A Ság hegyen tizenkét éve folynak fajtakísérletek Fehér Tamás és családja szőlőbirtokán. A Keszthelyen, dr. Bakonyi Károly által kinemesített új szőlőfajták közül tízet te-lepítettek meg a vulkanikus hegy talaján. Fehér Tamás a birtokon a nemesített szőlőfajták borából kínálta a vendégeit, a bemutató résztvevőit, közben értékelt is:

- A tíz keszthelyi nemesítésű szőlőből hármat választottunk ki, amelyek legalkalmasabbak a Ság hegyre, és érdemes velük tovább foglalkozni a Ság hegyi viszonyok között.

A három illatos fajta - a cserszegi fűszeres, a nektár és a Valentin - közül a Valentin lett az, amelyik megmarad. A Valentin korán érő, szeptember közepén lehet szüretelni. Jó cukortermelő, bőtermő, és kellemes, diszkrét illatanyaga van. Bár a cserszegi fűszeressel országos borversenyt is nyertek, a nektár pedig ta- valy Vas megye legjobb fe-hérbora lett, mégis a levál- tásuk mellett döntöttek a Valentin javára. A rizlingjelle-gű borok közül a Pátria lett egyértelműen a győztes. A fajtának nagy előnye, hogy nem rothad, sokáig a tőkén tartható, ki lehet várni, hogy tisztességesen megérjen. Leszüretelve pedig különleges minőségi bort lehet készíteni belőle. A borkóstolón is osztatlan elismerést aratott a 2004. november 9-én (!) szüretelt Pátria bora. Illatá-val, zamatával, testességével megnyerte a szakemberek tetszését. A harmadik fajta, amelyik marad a Ságon, a Rozália lett. Kellemes, lágy, nőies bort ad a nemesítő, dr. Bakonyi Károly édesanyja nevét viselő szőlőfajta.

Fehér Tamás az idei termésről is szólt. A nyári jég miatt a termés mennyisége nem a megszokott lesz, de a minőséggel nem lesz gond. Mint mondta, a gombabetegségek nem okoztak különösebb problémát. Lisztharmatot nagyítóval sem látott.

Az időjárás nem ártott különösebben a szőlőtőkéknek. Bár az augusztusi bőséges csapadék és meleg hatására a hónaljhajtások levelén itt-ott minimális peronoszpórafertőzés lépett fel, de az már nem tud kárt tenni a szőlőkben. A botritiszes rothadástól még van mit félni, hiszen sok a sérült bogyójú fürt, elindulhat egy ilyen jellegű fertőzés. Ha elhatalmasodna, akkor korai szürettel kellene számolni.

A bogyók cukortartalmát reflektométerrel ellenőrizték a szakemberek, és nem várt magas cukorfokokat mértek. Három-négy hét száraz meleg jót tenne még a sági szőlőnek, jobb minőségű borokat szüretelhetnének a gazdák.

A hagyomány szerint Rozália napján (szeptember 4-én, idén hétfőre esett) tartották meg a borkóstolóval egybekötött szőlészeti fajtabemutatót a Ság hegyi Krisztina csárdában. Az ország minden tájáról érkezett szőlősgazdák és borászok számára növényvédelmi bemutatót szerveztek a szakemberek. Danka Imre hegyközségi elnök nyitotta meg a rendezvényt.

A Ság hegyen tizenkét éve folynak fajtakísérletek Fehér Tamás és családja szőlőbirtokán. A Keszthelyen, dr. Bakonyi Károly által kinemesített új szőlőfajták közül tízet te-lepítettek meg a vulkanikus hegy talaján. Fehér Tamás a birtokon a nemesített szőlőfajták borából kínálta a vendégeit, a bemutató résztvevőit, közben értékelt is:

- A tíz keszthelyi nemesítésű szőlőből hármat választottunk ki, amelyek legalkalmasabbak a Ság hegyre, és érdemes velük tovább foglalkozni a Ság hegyi viszonyok között.

A három illatos fajta - a cserszegi fűszeres, a nektár és a Valentin - közül a Valentin lett az, amelyik megmarad. A Valentin korán érő, szeptember közepén lehet szüretelni. Jó cukortermelő, bőtermő, és kellemes, diszkrét illatanyaga van. Bár a cserszegi fűszeressel országos borversenyt is nyertek, a nektár pedig ta- valy Vas megye legjobb fe-hérbora lett, mégis a levál- tásuk mellett döntöttek a Valentin javára. A rizlingjelle-gű borok közül a Pátria lett egyértelműen a győztes. A fajtának nagy előnye, hogy nem rothad, sokáig a tőkén tartható, ki lehet várni, hogy tisztességesen megérjen. Leszüretelve pedig különleges minőségi bort lehet készíteni belőle. A borkóstolón is osztatlan elismerést aratott a 2004. november 9-én (!) szüretelt Pátria bora. Illatá-val, zamatával, testességével megnyerte a szakemberek tetszését. A harmadik fajta, amelyik marad a Ságon, a Rozália lett. Kellemes, lágy, nőies bort ad a nemesítő, dr. Bakonyi Károly édesanyja nevét viselő szőlőfajta.

Fehér Tamás az idei termésről is szólt. A nyári jég miatt a termés mennyisége nem a megszokott lesz, de a minőséggel nem lesz gond. Mint mondta, a gombabetegségek nem okoztak különösebb problémát. Lisztharmatot nagyítóval sem látott.

Az időjárás nem ártott különösebben a szőlőtőkéknek. Bár az augusztusi bőséges csapadék és meleg hatására a hónaljhajtások levelén itt-ott minimális peronoszpórafertőzés lépett fel, de az már nem tud kárt tenni a szőlőkben. A botritiszes rothadástól még van mit félni, hiszen sok a sérült bogyójú fürt, elindulhat egy ilyen jellegű fertőzés. Ha elhatalmasodna, akkor korai szürettel kellene számolni.

A bogyók cukortartalmát reflektométerrel ellenőrizték a szakemberek, és nem várt magas cukorfokokat mértek. Három-négy hét száraz meleg jót tenne még a sági szőlőnek, jobb minőségű borokat szüretelhetnének a gazdák.

A hagyomány szerint Rozália napján (szeptember 4-én, idén hétfőre esett) tartották meg a borkóstolóval egybekötött szőlészeti fajtabemutatót a Ság hegyi Krisztina csárdában. Az ország minden tájáról érkezett szőlősgazdák és borászok számára növényvédelmi bemutatót szerveztek a szakemberek. Danka Imre hegyközségi elnök nyitotta meg a rendezvényt.

A Ság hegyen tizenkét éve folynak fajtakísérletek Fehér Tamás és családja szőlőbirtokán. A Keszthelyen, dr. Bakonyi Károly által kinemesített új szőlőfajták közül tízet te-lepítettek meg a vulkanikus hegy talaján. Fehér Tamás a birtokon a nemesített szőlőfajták borából kínálta a vendégeit, a bemutató résztvevőit, közben értékelt is:

- A tíz keszthelyi nemesítésű szőlőből hármat választottunk ki, amelyek legalkalmasabbak a Ság hegyre, és érdemes velük tovább foglalkozni a Ság hegyi viszonyok között.

A három illatos fajta - a cserszegi fűszeres, a nektár és a Valentin - közül a Valentin lett az, amelyik megmarad. A Valentin korán érő, szeptember közepén lehet szüretelni. Jó cukortermelő, bőtermő, és kellemes, diszkrét illatanyaga van. Bár a cserszegi fűszeressel országos borversenyt is nyertek, a nektár pedig ta- valy Vas megye legjobb fe-hérbora lett, mégis a levál- tásuk mellett döntöttek a Valentin javára. A rizlingjelle-gű borok közül a Pátria lett egyértelműen a győztes. A fajtának nagy előnye, hogy nem rothad, sokáig a tőkén tartható, ki lehet várni, hogy tisztességesen megérjen. Leszüretelve pedig különleges minőségi bort lehet készíteni belőle. A borkóstolón is osztatlan elismerést aratott a 2004. november 9-én (!) szüretelt Pátria bora. Illatá-val, zamatával, testességével megnyerte a szakemberek tetszését. A harmadik fajta, amelyik marad a Ságon, a Rozália lett. Kellemes, lágy, nőies bort ad a nemesítő, dr. Bakonyi Károly édesanyja nevét viselő szőlőfajta.

Fehér Tamás az idei termésről is szólt. A nyári jég miatt a termés mennyisége nem a megszokott lesz, de a minőséggel nem lesz gond. Mint mondta, a gombabetegségek nem okoztak különösebb problémát. Lisztharmatot nagyítóval sem látott.

Az időjárás nem ártott különösebben a szőlőtőkéknek. Bár az augusztusi bőséges csapadék és meleg hatására a hónaljhajtások levelén itt-ott minimális peronoszpórafertőzés lépett fel, de az már nem tud kárt tenni a szőlőkben. A botritiszes rothadástól még van mit félni, hiszen sok a sérült bogyójú fürt, elindulhat egy ilyen jellegű fertőzés. Ha elhatalmasodna, akkor korai szürettel kellene számolni.

A bogyók cukortartalmát reflektométerrel ellenőrizték a szakemberek, és nem várt magas cukorfokokat mértek. Három-négy hét száraz meleg jót tenne még a sági szőlőnek, jobb minőségű borokat szüretelhetnének a gazdák.

A hagyomány szerint Rozália napján (szeptember 4-én, idén hétfőre esett) tartották meg a borkóstolóval egybekötött szőlészeti fajtabemutatót a Ság hegyi Krisztina csárdában. Az ország minden tájáról érkezett szőlősgazdák és borászok számára növényvédelmi bemutatót szerveztek a szakemberek. Danka Imre hegyközségi elnök nyitotta meg a rendezvényt.

A Ság hegyen tizenkét éve folynak fajtakísérletek Fehér Tamás és családja szőlőbirtokán. A Keszthelyen, dr. Bakonyi Károly által kinemesített új szőlőfajták közül tízet te-lepítettek meg a vulkanikus hegy talaján. Fehér Tamás a birtokon a nemesített szőlőfajták borából kínálta a vendégeit, a bemutató résztvevőit, közben értékelt is:

- A tíz keszthelyi nemesítésű szőlőből hármat választottunk ki, amelyek legalkalmasabbak a Ság hegyre, és érdemes velük tovább foglalkozni a Ság hegyi viszonyok között.

A három illatos fajta - a cserszegi fűszeres, a nektár és a Valentin - közül a Valentin lett az, amelyik megmarad. A Valentin korán érő, szeptember közepén lehet szüretelni. Jó cukortermelő, bőtermő, és kellemes, diszkrét illatanyaga van. Bár a cserszegi fűszeressel országos borversenyt is nyertek, a nektár pedig ta- valy Vas megye legjobb fe-hérbora lett, mégis a levál- tásuk mellett döntöttek a Valentin javára. A rizlingjelle-gű borok közül a Pátria lett egyértelműen a győztes. A fajtának nagy előnye, hogy nem rothad, sokáig a tőkén tartható, ki lehet várni, hogy tisztességesen megérjen. Leszüretelve pedig különleges minőségi bort lehet készíteni belőle. A borkóstolón is osztatlan elismerést aratott a 2004. november 9-én (!) szüretelt Pátria bora. Illatá-val, zamatával, testességével megnyerte a szakemberek tetszését. A harmadik fajta, amelyik marad a Ságon, a Rozália lett. Kellemes, lágy, nőies bort ad a nemesítő, dr. Bakonyi Károly édesanyja nevét viselő szőlőfajta.

Fehér Tamás az idei termésről is szólt. A nyári jég miatt a termés mennyisége nem a megszokott lesz, de a minőséggel nem lesz gond. Mint mondta, a gombabetegségek nem okoztak különösebb problémát. Lisztharmatot nagyítóval sem látott.

Az időjárás nem ártott különösebben a szőlőtőkéknek. Bár az augusztusi bőséges csapadék és meleg hatására a hónaljhajtások levelén itt-ott minimális peronoszpórafertőzés lépett fel, de az már nem tud kárt tenni a szőlőkben. A botritiszes rothadástól még van mit félni, hiszen sok a sérült bogyójú fürt, elindulhat egy ilyen jellegű fertőzés. Ha elhatalmasodna, akkor korai szürettel kellene számolni.

A bogyók cukortartalmát reflektométerrel ellenőrizték a szakemberek, és nem várt magas cukorfokokat mértek. Három-négy hét száraz meleg jót tenne még a sági szőlőnek, jobb minőségű borokat szüretelhetnének a gazdák.

A hagyomány szerint Rozália napján (szeptember 4-én, idén hétfőre esett) tartották meg a borkóstolóval egybekötött szőlészeti fajtabemutatót a Ság hegyi Krisztina csárdában. Az ország minden tájáról érkezett szőlősgazdák és borászok számára növényvédelmi bemutatót szerveztek a szakemberek. Danka Imre hegyközségi elnök nyitotta meg a rendezvényt.

A Ság hegyen tizenkét éve folynak fajtakísérletek Fehér Tamás és családja szőlőbirtokán. A Keszthelyen, dr. Bakonyi Károly által kinemesített új szőlőfajták közül tízet te-lepítettek meg a vulkanikus hegy talaján. Fehér Tamás a birtokon a nemesített szőlőfajták borából kínálta a vendégeit, a bemutató résztvevőit, közben értékelt is:

- A tíz keszthelyi nemesítésű szőlőből hármat választottunk ki, amelyek legalkalmasabbak a Ság hegyre, és érdemes velük tovább foglalkozni a Ság hegyi viszonyok között.

A három illatos fajta - a cserszegi fűszeres, a nektár és a Valentin - közül a Valentin lett az, amelyik megmarad. A Valentin korán érő, szeptember közepén lehet szüretelni. Jó cukortermelő, bőtermő, és kellemes, diszkrét illatanyaga van. Bár a cserszegi fűszeressel országos borversenyt is nyertek, a nektár pedig ta- valy Vas megye legjobb fe-hérbora lett, mégis a levál- tásuk mellett döntöttek a Valentin javára. A rizlingjelle-gű borok közül a Pátria lett egyértelműen a győztes. A fajtának nagy előnye, hogy nem rothad, sokáig a tőkén tartható, ki lehet várni, hogy tisztességesen megérjen. Leszüretelve pedig különleges minőségi bort lehet készíteni belőle. A borkóstolón is osztatlan elismerést aratott a 2004. november 9-én (!) szüretelt Pátria bora. Illatá-val, zamatával, testességével megnyerte a szakemberek tetszését. A harmadik fajta, amelyik marad a Ságon, a Rozália lett. Kellemes, lágy, nőies bort ad a nemesítő, dr. Bakonyi Károly édesanyja nevét viselő szőlőfajta.

Fehér Tamás az idei termésről is szólt. A nyári jég miatt a termés mennyisége nem a megszokott lesz, de a minőséggel nem lesz gond. Mint mondta, a gombabetegségek nem okoztak különösebb problémát. Lisztharmatot nagyítóval sem látott.

Az időjárás nem ártott különösebben a szőlőtőkéknek. Bár az augusztusi bőséges csapadék és meleg hatására a hónaljhajtások levelén itt-ott minimális peronoszpórafertőzés lépett fel, de az már nem tud kárt tenni a szőlőkben. A botritiszes rothadástól még van mit félni, hiszen sok a sérült bogyójú fürt, elindulhat egy ilyen jellegű fertőzés. Ha elhatalmasodna, akkor korai szürettel kellene számolni.

A bogyók cukortartalmát reflektométerrel ellenőrizték a szakemberek, és nem várt magas cukorfokokat mértek. Három-négy hét száraz meleg jót tenne még a sági szőlőnek, jobb minőségű borokat szüretelhetnének a gazdák.

A hagyomány szerint Rozália napján (szeptember 4-én, idén hétfőre esett) tartották meg a borkóstolóval egybekötött szőlészeti fajtabemutatót a Ság hegyi Krisztina csárdában. Az ország minden tájáról érkezett szőlősgazdák és borászok számára növényvédelmi bemutatót szerveztek a szakemberek. Danka Imre hegyközségi elnök nyitotta meg a rendezvényt.

A Ság hegyen tizenkét éve folynak fajtakísérletek Fehér Tamás és családja szőlőbirtokán. A Keszthelyen, dr. Bakonyi Károly által kinemesített új szőlőfajták közül tízet te-lepítettek meg a vulkanikus hegy talaján. Fehér Tamás a birtokon a nemesített szőlőfajták borából kínálta a vendégeit, a bemutató résztvevőit, közben értékelt is:

- A tíz keszthelyi nemesítésű szőlőből hármat választottunk ki, amelyek legalkalmasabbak a Ság hegyre, és érdemes velük tovább foglalkozni a Ság hegyi viszonyok között.

A három illatos fajta - a cserszegi fűszeres, a nektár és a Valentin - közül a Valentin lett az, amelyik megmarad. A Valentin korán érő, szeptember közepén lehet szüretelni. Jó cukortermelő, bőtermő, és kellemes, diszkrét illatanyaga van. Bár a cserszegi fűszeressel országos borversenyt is nyertek, a nektár pedig ta- valy Vas megye legjobb fe-hérbora lett, mégis a levál- tásuk mellett döntöttek a Valentin javára. A rizlingjelle-gű borok közül a Pátria lett egyértelműen a győztes. A fajtának nagy előnye, hogy nem rothad, sokáig a tőkén tartható, ki lehet várni, hogy tisztességesen megérjen. Leszüretelve pedig különleges minőségi bort lehet készíteni belőle. A borkóstolón is osztatlan elismerést aratott a 2004. november 9-én (!) szüretelt Pátria bora. Illatá-val, zamatával, testességével megnyerte a szakemberek tetszését. A harmadik fajta, amelyik marad a Ságon, a Rozália lett. Kellemes, lágy, nőies bort ad a nemesítő, dr. Bakonyi Károly édesanyja nevét viselő szőlőfajta.

Fehér Tamás az idei termésről is szólt. A nyári jég miatt a termés mennyisége nem a megszokott lesz, de a minőséggel nem lesz gond. Mint mondta, a gombabetegségek nem okoztak különösebb problémát. Lisztharmatot nagyítóval sem látott.

Az időjárás nem ártott különösebben a szőlőtőkéknek. Bár az augusztusi bőséges csapadék és meleg hatására a hónaljhajtások levelén itt-ott minimális peronoszpórafertőzés lépett fel, de az már nem tud kárt tenni a szőlőkben. A botritiszes rothadástól még van mit félni, hiszen sok a sérült bogyójú fürt, elindulhat egy ilyen jellegű fertőzés. Ha elhatalmasodna, akkor korai szürettel kellene számolni.

A bogyók cukortartalmát reflektométerrel ellenőrizték a szakemberek, és nem várt magas cukorfokokat mértek. Három-négy hét száraz meleg jót tenne még a sági szőlőnek, jobb minőségű borokat szüretelhetnének a gazdák.

A Ság hegyen tizenkét éve folynak fajtakísérletek Fehér Tamás és családja szőlőbirtokán. A Keszthelyen, dr. Bakonyi Károly által kinemesített új szőlőfajták közül tízet te-lepítettek meg a vulkanikus hegy talaján. Fehér Tamás a birtokon a nemesített szőlőfajták borából kínálta a vendégeit, a bemutató résztvevőit, közben értékelt is:

- A tíz keszthelyi nemesítésű szőlőből hármat választottunk ki, amelyek legalkalmasabbak a Ság hegyre, és érdemes velük tovább foglalkozni a Ság hegyi viszonyok között.

A három illatos fajta - a cserszegi fűszeres, a nektár és a Valentin - közül a Valentin lett az, amelyik megmarad. A Valentin korán érő, szeptember közepén lehet szüretelni. Jó cukortermelő, bőtermő, és kellemes, diszkrét illatanyaga van. Bár a cserszegi fűszeressel országos borversenyt is nyertek, a nektár pedig ta- valy Vas megye legjobb fe-hérbora lett, mégis a levál- tásuk mellett döntöttek a Valentin javára. A rizlingjelle-gű borok közül a Pátria lett egyértelműen a győztes. A fajtának nagy előnye, hogy nem rothad, sokáig a tőkén tartható, ki lehet várni, hogy tisztességesen megérjen. Leszüretelve pedig különleges minőségi bort lehet készíteni belőle. A borkóstolón is osztatlan elismerést aratott a 2004. november 9-én (!) szüretelt Pátria bora. Illatá-val, zamatával, testességével megnyerte a szakemberek tetszését. A harmadik fajta, amelyik marad a Ságon, a Rozália lett. Kellemes, lágy, nőies bort ad a nemesítő, dr. Bakonyi Károly édesanyja nevét viselő szőlőfajta.

Fehér Tamás az idei termésről is szólt. A nyári jég miatt a termés mennyisége nem a megszokott lesz, de a minőséggel nem lesz gond. Mint mondta, a gombabetegségek nem okoztak különösebb problémát. Lisztharmatot nagyítóval sem látott.

Az időjárás nem ártott különösebben a szőlőtőkéknek. Bár az augusztusi bőséges csapadék és meleg hatására a hónaljhajtások levelén itt-ott minimális peronoszpórafertőzés lépett fel, de az már nem tud kárt tenni a szőlőkben. A botritiszes rothadástól még van mit félni, hiszen sok a sérült bogyójú fürt, elindulhat egy ilyen jellegű fertőzés. Ha elhatalmasodna, akkor korai szürettel kellene számolni.

A bogyók cukortartalmát reflektométerrel ellenőrizték a szakemberek, és nem várt magas cukorfokokat mértek. Három-négy hét száraz meleg jót tenne még a sági szőlőnek, jobb minőségű borokat szüretelhetnének a gazdák.

A Ság hegyen tizenkét éve folynak fajtakísérletek Fehér Tamás és családja szőlőbirtokán. A Keszthelyen, dr. Bakonyi Károly által kinemesített új szőlőfajták közül tízet te-lepítettek meg a vulkanikus hegy talaján. Fehér Tamás a birtokon a nemesített szőlőfajták borából kínálta a vendégeit, a bemutató résztvevőit, közben értékelt is:

- A tíz keszthelyi nemesítésű szőlőből hármat választottunk ki, amelyek legalkalmasabbak a Ság hegyre, és érdemes velük tovább foglalkozni a Ság hegyi viszonyok között.

A három illatos fajta - a cserszegi fűszeres, a nektár és a Valentin - közül a Valentin lett az, amelyik megmarad. A Valentin korán érő, szeptember közepén lehet szüretelni. Jó cukortermelő, bőtermő, és kellemes, diszkrét illatanyaga van. Bár a cserszegi fűszeressel országos borversenyt is nyertek, a nektár pedig ta- valy Vas megye legjobb fe-hérbora lett, mégis a levál- tásuk mellett döntöttek a Valentin javára. A rizlingjelle-gű borok közül a Pátria lett egyértelműen a győztes. A fajtának nagy előnye, hogy nem rothad, sokáig a tőkén tartható, ki lehet várni, hogy tisztességesen megérjen. Leszüretelve pedig különleges minőségi bort lehet készíteni belőle. A borkóstolón is osztatlan elismerést aratott a 2004. november 9-én (!) szüretelt Pátria bora. Illatá-val, zamatával, testességével megnyerte a szakemberek tetszését. A harmadik fajta, amelyik marad a Ságon, a Rozália lett. Kellemes, lágy, nőies bort ad a nemesítő, dr. Bakonyi Károly édesanyja nevét viselő szőlőfajta.

Fehér Tamás az idei termésről is szólt. A nyári jég miatt a termés mennyisége nem a megszokott lesz, de a minőséggel nem lesz gond. Mint mondta, a gombabetegségek nem okoztak különösebb problémát. Lisztharmatot nagyítóval sem látott.

Az időjárás nem ártott különösebben a szőlőtőkéknek. Bár az augusztusi bőséges csapadék és meleg hatására a hónaljhajtások levelén itt-ott minimális peronoszpórafertőzés lépett fel, de az már nem tud kárt tenni a szőlőkben. A botritiszes rothadástól még van mit félni, hiszen sok a sérült bogyójú fürt, elindulhat egy ilyen jellegű fertőzés. Ha elhatalmasodna, akkor korai szürettel kellene számolni.

A bogyók cukortartalmát reflektométerrel ellenőrizték a szakemberek, és nem várt magas cukorfokokat mértek. Három-négy hét száraz meleg jót tenne még a sági szőlőnek, jobb minőségű borokat szüretelhetnének a gazdák.

- A tíz keszthelyi nemesítésű szőlőből hármat választottunk ki, amelyek legalkalmasabbak a Ság hegyre, és érdemes velük tovább foglalkozni a Ság hegyi viszonyok között.

A három illatos fajta - a cserszegi fűszeres, a nektár és a Valentin - közül a Valentin lett az, amelyik megmarad. A Valentin korán érő, szeptember közepén lehet szüretelni. Jó cukortermelő, bőtermő, és kellemes, diszkrét illatanyaga van. Bár a cserszegi fűszeressel országos borversenyt is nyertek, a nektár pedig ta- valy Vas megye legjobb fe-hérbora lett, mégis a levál- tásuk mellett döntöttek a Valentin javára. A rizlingjelle-gű borok közül a Pátria lett egyértelműen a győztes. A fajtának nagy előnye, hogy nem rothad, sokáig a tőkén tartható, ki lehet várni, hogy tisztességesen megérjen. Leszüretelve pedig különleges minőségi bort lehet készíteni belőle. A borkóstolón is osztatlan elismerést aratott a 2004. november 9-én (!) szüretelt Pátria bora. Illatá-val, zamatával, testességével megnyerte a szakemberek tetszését. A harmadik fajta, amelyik marad a Ságon, a Rozália lett. Kellemes, lágy, nőies bort ad a nemesítő, dr. Bakonyi Károly édesanyja nevét viselő szőlőfajta.

Fehér Tamás az idei termésről is szólt. A nyári jég miatt a termés mennyisége nem a megszokott lesz, de a minőséggel nem lesz gond. Mint mondta, a gombabetegségek nem okoztak különösebb problémát. Lisztharmatot nagyítóval sem látott.

Az időjárás nem ártott különösebben a szőlőtőkéknek. Bár az augusztusi bőséges csapadék és meleg hatására a hónaljhajtások levelén itt-ott minimális peronoszpórafertőzés lépett fel, de az már nem tud kárt tenni a szőlőkben. A botritiszes rothadástól még van mit félni, hiszen sok a sérült bogyójú fürt, elindulhat egy ilyen jellegű fertőzés. Ha elhatalmasodna, akkor korai szürettel kellene számolni.

A bogyók cukortartalmát reflektométerrel ellenőrizték a szakemberek, és nem várt magas cukorfokokat mértek. Három-négy hét száraz meleg jót tenne még a sági szőlőnek, jobb minőségű borokat szüretelhetnének a gazdák.

- A tíz keszthelyi nemesítésű szőlőből hármat választottunk ki, amelyek legalkalmasabbak a Ság hegyre, és érdemes velük tovább foglalkozni a Ság hegyi viszonyok között.

A három illatos fajta - a cserszegi fűszeres, a nektár és a Valentin - közül a Valentin lett az, amelyik megmarad. A Valentin korán érő, szeptember közepén lehet szüretelni. Jó cukortermelő, bőtermő, és kellemes, diszkrét illatanyaga van. Bár a cserszegi fűszeressel országos borversenyt is nyertek, a nektár pedig ta- valy Vas megye legjobb fe-hérbora lett, mégis a levál- tásuk mellett döntöttek a Valentin javára. A rizlingjelle-gű borok közül a Pátria lett egyértelműen a győztes. A fajtának nagy előnye, hogy nem rothad, sokáig a tőkén tartható, ki lehet várni, hogy tisztességesen megérjen. Leszüretelve pedig különleges minőségi bort lehet készíteni belőle. A borkóstolón is osztatlan elismerést aratott a 2004. november 9-én (!) szüretelt Pátria bora. Illatá-val, zamatával, testességével megnyerte a szakemberek tetszését. A harmadik fajta, amelyik marad a Ságon, a Rozália lett. Kellemes, lágy, nőies bort ad a nemesítő, dr. Bakonyi Károly édesanyja nevét viselő szőlőfajta.

Fehér Tamás az idei termésről is szólt. A nyári jég miatt a termés mennyisége nem a megszokott lesz, de a minőséggel nem lesz gond. Mint mondta, a gombabetegségek nem okoztak különösebb problémát. Lisztharmatot nagyítóval sem látott.

Az időjárás nem ártott különösebben a szőlőtőkéknek. Bár az augusztusi bőséges csapadék és meleg hatására a hónaljhajtások levelén itt-ott minimális peronoszpórafertőzés lépett fel, de az már nem tud kárt tenni a szőlőkben. A botritiszes rothadástól még van mit félni, hiszen sok a sérült bogyójú fürt, elindulhat egy ilyen jellegű fertőzés. Ha elhatalmasodna, akkor korai szürettel kellene számolni.

A bogyók cukortartalmát reflektométerrel ellenőrizték a szakemberek, és nem várt magas cukorfokokat mértek. Három-négy hét száraz meleg jót tenne még a sági szőlőnek, jobb minőségű borokat szüretelhetnének a gazdák.

A három illatos fajta - a cserszegi fűszeres, a nektár és a Valentin - közül a Valentin lett az, amelyik megmarad. A Valentin korán érő, szeptember közepén lehet szüretelni. Jó cukortermelő, bőtermő, és kellemes, diszkrét illatanyaga van. Bár a cserszegi fűszeressel országos borversenyt is nyertek, a nektár pedig ta- valy Vas megye legjobb fe-hérbora lett, mégis a levál- tásuk mellett döntöttek a Valentin javára. A rizlingjelle-gű borok közül a Pátria lett egyértelműen a győztes. A fajtának nagy előnye, hogy nem rothad, sokáig a tőkén tartható, ki lehet várni, hogy tisztességesen megérjen. Leszüretelve pedig különleges minőségi bort lehet készíteni belőle. A borkóstolón is osztatlan elismerést aratott a 2004. november 9-én (!) szüretelt Pátria bora. Illatá-val, zamatával, testességével megnyerte a szakemberek tetszését. A harmadik fajta, amelyik marad a Ságon, a Rozália lett. Kellemes, lágy, nőies bort ad a nemesítő, dr. Bakonyi Károly édesanyja nevét viselő szőlőfajta.

Fehér Tamás az idei termésről is szólt. A nyári jég miatt a termés mennyisége nem a megszokott lesz, de a minőséggel nem lesz gond. Mint mondta, a gombabetegségek nem okoztak különösebb problémát. Lisztharmatot nagyítóval sem látott.

Az időjárás nem ártott különösebben a szőlőtőkéknek. Bár az augusztusi bőséges csapadék és meleg hatására a hónaljhajtások levelén itt-ott minimális peronoszpórafertőzés lépett fel, de az már nem tud kárt tenni a szőlőkben. A botritiszes rothadástól még van mit félni, hiszen sok a sérült bogyójú fürt, elindulhat egy ilyen jellegű fertőzés. Ha elhatalmasodna, akkor korai szürettel kellene számolni.

A bogyók cukortartalmát reflektométerrel ellenőrizték a szakemberek, és nem várt magas cukorfokokat mértek. Három-négy hét száraz meleg jót tenne még a sági szőlőnek, jobb minőségű borokat szüretelhetnének a gazdák.

A három illatos fajta - a cserszegi fűszeres, a nektár és a Valentin - közül a Valentin lett az, amelyik megmarad. A Valentin korán érő, szeptember közepén lehet szüretelni. Jó cukortermelő, bőtermő, és kellemes, diszkrét illatanyaga van. Bár a cserszegi fűszeressel országos borversenyt is nyertek, a nektár pedig ta- valy Vas megye legjobb fe-hérbora lett, mégis a levál- tásuk mellett döntöttek a Valentin javára. A rizlingjelle-gű borok közül a Pátria lett egyértelműen a győztes. A fajtának nagy előnye, hogy nem rothad, sokáig a tőkén tartható, ki lehet várni, hogy tisztességesen megérjen. Leszüretelve pedig különleges minőségi bort lehet készíteni belőle. A borkóstolón is osztatlan elismerést aratott a 2004. november 9-én (!) szüretelt Pátria bora. Illatá-val, zamatával, testességével megnyerte a szakemberek tetszését. A harmadik fajta, amelyik marad a Ságon, a Rozália lett. Kellemes, lágy, nőies bort ad a nemesítő, dr. Bakonyi Károly édesanyja nevét viselő szőlőfajta.

Fehér Tamás az idei termésről is szólt. A nyári jég miatt a termés mennyisége nem a megszokott lesz, de a minőséggel nem lesz gond. Mint mondta, a gombabetegségek nem okoztak különösebb problémát. Lisztharmatot nagyítóval sem látott.

Az időjárás nem ártott különösebben a szőlőtőkéknek. Bár az augusztusi bőséges csapadék és meleg hatására a hónaljhajtások levelén itt-ott minimális peronoszpórafertőzés lépett fel, de az már nem tud kárt tenni a szőlőkben. A botritiszes rothadástól még van mit félni, hiszen sok a sérült bogyójú fürt, elindulhat egy ilyen jellegű fertőzés. Ha elhatalmasodna, akkor korai szürettel kellene számolni.

A bogyók cukortartalmát reflektométerrel ellenőrizték a szakemberek, és nem várt magas cukorfokokat mértek. Három-négy hét száraz meleg jót tenne még a sági szőlőnek, jobb minőségű borokat szüretelhetnének a gazdák.

Fehér Tamás az idei termésről is szólt. A nyári jég miatt a termés mennyisége nem a megszokott lesz, de a minőséggel nem lesz gond. Mint mondta, a gombabetegségek nem okoztak különösebb problémát. Lisztharmatot nagyítóval sem látott.

Az időjárás nem ártott különösebben a szőlőtőkéknek. Bár az augusztusi bőséges csapadék és meleg hatására a hónaljhajtások levelén itt-ott minimális peronoszpórafertőzés lépett fel, de az már nem tud kárt tenni a szőlőkben. A botritiszes rothadástól még van mit félni, hiszen sok a sérült bogyójú fürt, elindulhat egy ilyen jellegű fertőzés. Ha elhatalmasodna, akkor korai szürettel kellene számolni.

A bogyók cukortartalmát reflektométerrel ellenőrizték a szakemberek, és nem várt magas cukorfokokat mértek. Három-négy hét száraz meleg jót tenne még a sági szőlőnek, jobb minőségű borokat szüretelhetnének a gazdák.

Fehér Tamás az idei termésről is szólt. A nyári jég miatt a termés mennyisége nem a megszokott lesz, de a minőséggel nem lesz gond. Mint mondta, a gombabetegségek nem okoztak különösebb problémát. Lisztharmatot nagyítóval sem látott.

Az időjárás nem ártott különösebben a szőlőtőkéknek. Bár az augusztusi bőséges csapadék és meleg hatására a hónaljhajtások levelén itt-ott minimális peronoszpórafertőzés lépett fel, de az már nem tud kárt tenni a szőlőkben. A botritiszes rothadástól még van mit félni, hiszen sok a sérült bogyójú fürt, elindulhat egy ilyen jellegű fertőzés. Ha elhatalmasodna, akkor korai szürettel kellene számolni.

A bogyók cukortartalmát reflektométerrel ellenőrizték a szakemberek, és nem várt magas cukorfokokat mértek. Három-négy hét száraz meleg jót tenne még a sági szőlőnek, jobb minőségű borokat szüretelhetnének a gazdák.

Az időjárás nem ártott különösebben a szőlőtőkéknek. Bár az augusztusi bőséges csapadék és meleg hatására a hónaljhajtások levelén itt-ott minimális peronoszpórafertőzés lépett fel, de az már nem tud kárt tenni a szőlőkben. A botritiszes rothadástól még van mit félni, hiszen sok a sérült bogyójú fürt, elindulhat egy ilyen jellegű fertőzés. Ha elhatalmasodna, akkor korai szürettel kellene számolni.

A bogyók cukortartalmát reflektométerrel ellenőrizték a szakemberek, és nem várt magas cukorfokokat mértek. Három-négy hét száraz meleg jót tenne még a sági szőlőnek, jobb minőségű borokat szüretelhetnének a gazdák.

Az időjárás nem ártott különösebben a szőlőtőkéknek. Bár az augusztusi bőséges csapadék és meleg hatására a hónaljhajtások levelén itt-ott minimális peronoszpórafertőzés lépett fel, de az már nem tud kárt tenni a szőlőkben. A botritiszes rothadástól még van mit félni, hiszen sok a sérült bogyójú fürt, elindulhat egy ilyen jellegű fertőzés. Ha elhatalmasodna, akkor korai szürettel kellene számolni.

A bogyók cukortartalmát reflektométerrel ellenőrizték a szakemberek, és nem várt magas cukorfokokat mértek. Három-négy hét száraz meleg jót tenne még a sági szőlőnek, jobb minőségű borokat szüretelhetnének a gazdák.

A bogyók cukortartalmát reflektométerrel ellenőrizték a szakemberek, és nem várt magas cukorfokokat mértek. Három-négy hét száraz meleg jót tenne még a sági szőlőnek, jobb minőségű borokat szüretelhetnének a gazdák.

A bogyók cukortartalmát reflektométerrel ellenőrizték a szakemberek, és nem várt magas cukorfokokat mértek. Három-négy hét száraz meleg jót tenne még a sági szőlőnek, jobb minőségű borokat szüretelhetnének a gazdák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!