Hírek

2006.09.05. 02:29

Tűz a konténerben: szimulációs gyakorlat

Szombathely (van)- A tűzoltóság udvarán tegnap a régióban egyedülálló módon egész nap tűzszimulációs konténerben gyakorlatozhattak a környék tűzoltói.

Mórocz Zsolt

Göncz Szabolcs tűzoltó főhadnagy elmondta, hogy a szombathelyi tűzoltóság rendkívül jó kapcsolatot alakított ki az elmúlt években az oberwarti tűzoltókkal. Náluk már évek óta szeptember első hétvégéjén gyakorlatoznak a megye tűzoltói ebben a konténerben. - Tavaly mi is kipróbáltuk Ausztriában a berendezést, hasznos, érdekes és tanulságos volt. Elhatároztuk, hogy idén mi is szeretnénk egy napra igénybe venni a német tűzszimulációs konténert. A régióból 39 háromfős csapat érkezett hozzánk, hogy a több mint 300 Celsius-fokos konténerben gyakorlatozhasson. Egy-egy bevetés mintegy tíz percig tartott - tudtuk meg a főhadnagytól. A csapatok először egy úgynevezett melegedőbe mentek, ahol fokozatosan szoktatták hozzá őket a forrósághoz. A tűzszimulációs konténerben többek között egy lépcsőtüzet, egy szekrénytüzet és egy ipari tüzet kellett eloltani a legénységnek. - Reméljük, hogy ez még csak a kezdet, és a jövőben egyre többször gyakorolhatnak tűzoltóink ilyen vagy ehhez hasonló módon, hogy elkerülhessük a beavatkozások során ránk leselkedő veszélyeket - tette hozzá Göncz Szabolcs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!