Hírek

2006.09.23. 02:24

Új csuklós városi busz

Szombathely (van) - Augusztus óta új csuklós autóbusz járja a megyeszékhely utcáit. A közel egy hónapig tartó próbaüzem után tegnap délelőtt állították forgalomba a járműveket.

Mórocz Zsolt

A Vasi Volán Zrt. által gyártott, a Szombathely Megyei Jogú Város támogatásával vásárolt ARC (Auto Rad Controlle) csuklós autóbuszokat tegnap délelőtt dr. Ipkovich György, Szombathely polgármestere adta át a forgalomnak. Az ünnepségre kerékpárral érkező polgármester örömét fejezte ki, hogy az autómentes napon két új, korszerű autóbuszt adhat át az utazóközönségnek. Hozzátette, hogy a tömegközlekedésnek szüksége van az utasok által könnyen használható modern járművekre. Tóth Andor, a Vasi Volán Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy idős gépparkkal bonyolítják le a város tömegközlekedését, a járművek átlagéletkora 17 év. Ezért volt szükség rekonstrukciós folyamatra, amelynek első lépéseként két alacsony padlós, korszerű városi csuklós autóbusszal bővült a Vasi Volán járműparkja. Továbbá tervezik, hogy év végéig két új szóló autóbuszt is forgalomba helyeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!