Hírek

2006.11.17. 03:28

Nyakkendős szűz

Szentgotthárd (nfb) - Gasztronómiai kalandozásokra hívta az érdeklődőket a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Lipa étterembe.

Németh F. Bernadett

Nem bánta meg, aki belevágott a kamara által meghirdetett kalandozásba: jó ételek, jó hangulat fogadta a vendégeket.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Szlovénia-Magyarország-Horvátország Szomszédsági Program keretében jelentős összeget nyert pályázati úton, ame- lyet a magyar-szlovén kapcsolat erősítése érdekében a határ menti turizmus fellendítésére fordított. Ez egy programsorozat formájában valósul meg, melynek egyik állomása a Gasztronómiai kalandozások Szentgotthárdon.

A Lipa étterem asztalain a Muravidék és az Őrség hagyományos ízeit felvonultató ételeket kínáltak. Előételnek a Muravidéken szokásos tésztában sült sonkát, hajdinasalátával, vágottzsírral, illetve az őrségi tökmagolajos babsalátát füstölt tarjával, burgonyakarikára ültetett gombafasírozottal.

Levesek közül a Muravidéken honos zöldségkrémleves, vagy az őrségi hajdinaleves, illetve tyúkhúsleves közül lehetett választani. Főételként a Muravidékről aszalt gyümölcsökkel bolondított kacsamellet, sertés szűzérméket gombamártással, az Őrségből szalonnanyakkendőt viselő rábavidéki töltött szűzpecsenyét és vadpörköltet kínáltak. Köretként mazsolával töltött zsemlegombóc, vagy mlinci(tészta), illetve dödölle, vagy hagymás tört burgonya dukált. A desszertek is ínycsiklandóak voltak: prekmurska gibanica, túrós rétes, vagy hajdinatorta és tökös-mákos rétes került a vendégek tányérjára.

A fentebb sorolt ételek talán nem az oly divatos reformkonyha jellegzetes darabjai, de megkóstolni akkor is érdemes volt, ha utána jó pár óra sportolásba került lemozogni a pluszkalóriákat.

Aki pedig úgy dönt, hogy otthon szeretné elkészíteni a tetszését elnyert fogásokat, a Szlovén Kulturális és Információs Központban érdeklődhet a hagyományos receptek után, hiszen a szlovének szövetsége nemrégiben kiadott a vidék tájjellegű ételeinek elkészítéséből egy receptkönyvet.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Szlovénia-Magyarország-Horvátország Szomszédsági Program keretében jelentős összeget nyert pályázati úton, ame- lyet a magyar-szlovén kapcsolat erősítése érdekében a határ menti turizmus fellendítésére fordított. Ez egy programsorozat formájában valósul meg, melynek egyik állomása a Gasztronómiai kalandozások Szentgotthárdon.

A Lipa étterem asztalain a Muravidék és az Őrség hagyományos ízeit felvonultató ételeket kínáltak. Előételnek a Muravidéken szokásos tésztában sült sonkát, hajdinasalátával, vágottzsírral, illetve az őrségi tökmagolajos babsalátát füstölt tarjával, burgonyakarikára ültetett gombafasírozottal.

Levesek közül a Muravidéken honos zöldségkrémleves, vagy az őrségi hajdinaleves, illetve tyúkhúsleves közül lehetett választani. Főételként a Muravidékről aszalt gyümölcsökkel bolondított kacsamellet, sertés szűzérméket gombamártással, az Őrségből szalonnanyakkendőt viselő rábavidéki töltött szűzpecsenyét és vadpörköltet kínáltak. Köretként mazsolával töltött zsemlegombóc, vagy mlinci(tészta), illetve dödölle, vagy hagymás tört burgonya dukált. A desszertek is ínycsiklandóak voltak: prekmurska gibanica, túrós rétes, vagy hajdinatorta és tökös-mákos rétes került a vendégek tányérjára.

A fentebb sorolt ételek talán nem az oly divatos reformkonyha jellegzetes darabjai, de megkóstolni akkor is érdemes volt, ha utána jó pár óra sportolásba került lemozogni a pluszkalóriákat.

Aki pedig úgy dönt, hogy otthon szeretné elkészíteni a tetszését elnyert fogásokat, a Szlovén Kulturális és Információs Központban érdeklődhet a hagyományos receptek után, hiszen a szlovének szövetsége nemrégiben kiadott a vidék tájjellegű ételeinek elkészítéséből egy receptkönyvet.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Szlovénia-Magyarország-Horvátország Szomszédsági Program keretében jelentős összeget nyert pályázati úton, ame- lyet a magyar-szlovén kapcsolat erősítése érdekében a határ menti turizmus fellendítésére fordított. Ez egy programsorozat formájában valósul meg, melynek egyik állomása a Gasztronómiai kalandozások Szentgotthárdon.

A Lipa étterem asztalain a Muravidék és az Őrség hagyományos ízeit felvonultató ételeket kínáltak. Előételnek a Muravidéken szokásos tésztában sült sonkát, hajdinasalátával, vágottzsírral, illetve az őrségi tökmagolajos babsalátát füstölt tarjával, burgonyakarikára ültetett gombafasírozottal.

Levesek közül a Muravidéken honos zöldségkrémleves, vagy az őrségi hajdinaleves, illetve tyúkhúsleves közül lehetett választani. Főételként a Muravidékről aszalt gyümölcsökkel bolondított kacsamellet, sertés szűzérméket gombamártással, az Őrségből szalonnanyakkendőt viselő rábavidéki töltött szűzpecsenyét és vadpörköltet kínáltak. Köretként mazsolával töltött zsemlegombóc, vagy mlinci(tészta), illetve dödölle, vagy hagymás tört burgonya dukált. A desszertek is ínycsiklandóak voltak: prekmurska gibanica, túrós rétes, vagy hajdinatorta és tökös-mákos rétes került a vendégek tányérjára.

A fentebb sorolt ételek talán nem az oly divatos reformkonyha jellegzetes darabjai, de megkóstolni akkor is érdemes volt, ha utána jó pár óra sportolásba került lemozogni a pluszkalóriákat.

Aki pedig úgy dönt, hogy otthon szeretné elkészíteni a tetszését elnyert fogásokat, a Szlovén Kulturális és Információs Központban érdeklődhet a hagyományos receptek után, hiszen a szlovének szövetsége nemrégiben kiadott a vidék tájjellegű ételeinek elkészítéséből egy receptkönyvet.

A Lipa étterem asztalain a Muravidék és az Őrség hagyományos ízeit felvonultató ételeket kínáltak. Előételnek a Muravidéken szokásos tésztában sült sonkát, hajdinasalátával, vágottzsírral, illetve az őrségi tökmagolajos babsalátát füstölt tarjával, burgonyakarikára ültetett gombafasírozottal.

Levesek közül a Muravidéken honos zöldségkrémleves, vagy az őrségi hajdinaleves, illetve tyúkhúsleves közül lehetett választani. Főételként a Muravidékről aszalt gyümölcsökkel bolondított kacsamellet, sertés szűzérméket gombamártással, az Őrségből szalonnanyakkendőt viselő rábavidéki töltött szűzpecsenyét és vadpörköltet kínáltak. Köretként mazsolával töltött zsemlegombóc, vagy mlinci(tészta), illetve dödölle, vagy hagymás tört burgonya dukált. A desszertek is ínycsiklandóak voltak: prekmurska gibanica, túrós rétes, vagy hajdinatorta és tökös-mákos rétes került a vendégek tányérjára.

A fentebb sorolt ételek talán nem az oly divatos reformkonyha jellegzetes darabjai, de megkóstolni akkor is érdemes volt, ha utána jó pár óra sportolásba került lemozogni a pluszkalóriákat.

Aki pedig úgy dönt, hogy otthon szeretné elkészíteni a tetszését elnyert fogásokat, a Szlovén Kulturális és Információs Központban érdeklődhet a hagyományos receptek után, hiszen a szlovének szövetsége nemrégiben kiadott a vidék tájjellegű ételeinek elkészítéséből egy receptkönyvet.

A Lipa étterem asztalain a Muravidék és az Őrség hagyományos ízeit felvonultató ételeket kínáltak. Előételnek a Muravidéken szokásos tésztában sült sonkát, hajdinasalátával, vágottzsírral, illetve az őrségi tökmagolajos babsalátát füstölt tarjával, burgonyakarikára ültetett gombafasírozottal.

Levesek közül a Muravidéken honos zöldségkrémleves, vagy az őrségi hajdinaleves, illetve tyúkhúsleves közül lehetett választani. Főételként a Muravidékről aszalt gyümölcsökkel bolondított kacsamellet, sertés szűzérméket gombamártással, az Őrségből szalonnanyakkendőt viselő rábavidéki töltött szűzpecsenyét és vadpörköltet kínáltak. Köretként mazsolával töltött zsemlegombóc, vagy mlinci(tészta), illetve dödölle, vagy hagymás tört burgonya dukált. A desszertek is ínycsiklandóak voltak: prekmurska gibanica, túrós rétes, vagy hajdinatorta és tökös-mákos rétes került a vendégek tányérjára.

A fentebb sorolt ételek talán nem az oly divatos reformkonyha jellegzetes darabjai, de megkóstolni akkor is érdemes volt, ha utána jó pár óra sportolásba került lemozogni a pluszkalóriákat.

Aki pedig úgy dönt, hogy otthon szeretné elkészíteni a tetszését elnyert fogásokat, a Szlovén Kulturális és Információs Központban érdeklődhet a hagyományos receptek után, hiszen a szlovének szövetsége nemrégiben kiadott a vidék tájjellegű ételeinek elkészítéséből egy receptkönyvet.

Levesek közül a Muravidéken honos zöldségkrémleves, vagy az őrségi hajdinaleves, illetve tyúkhúsleves közül lehetett választani. Főételként a Muravidékről aszalt gyümölcsökkel bolondított kacsamellet, sertés szűzérméket gombamártással, az Őrségből szalonnanyakkendőt viselő rábavidéki töltött szűzpecsenyét és vadpörköltet kínáltak. Köretként mazsolával töltött zsemlegombóc, vagy mlinci(tészta), illetve dödölle, vagy hagymás tört burgonya dukált. A desszertek is ínycsiklandóak voltak: prekmurska gibanica, túrós rétes, vagy hajdinatorta és tökös-mákos rétes került a vendégek tányérjára.

A fentebb sorolt ételek talán nem az oly divatos reformkonyha jellegzetes darabjai, de megkóstolni akkor is érdemes volt, ha utána jó pár óra sportolásba került lemozogni a pluszkalóriákat.

Aki pedig úgy dönt, hogy otthon szeretné elkészíteni a tetszését elnyert fogásokat, a Szlovén Kulturális és Információs Központban érdeklődhet a hagyományos receptek után, hiszen a szlovének szövetsége nemrégiben kiadott a vidék tájjellegű ételeinek elkészítéséből egy receptkönyvet.

Levesek közül a Muravidéken honos zöldségkrémleves, vagy az őrségi hajdinaleves, illetve tyúkhúsleves közül lehetett választani. Főételként a Muravidékről aszalt gyümölcsökkel bolondított kacsamellet, sertés szűzérméket gombamártással, az Őrségből szalonnanyakkendőt viselő rábavidéki töltött szűzpecsenyét és vadpörköltet kínáltak. Köretként mazsolával töltött zsemlegombóc, vagy mlinci(tészta), illetve dödölle, vagy hagymás tört burgonya dukált. A desszertek is ínycsiklandóak voltak: prekmurska gibanica, túrós rétes, vagy hajdinatorta és tökös-mákos rétes került a vendégek tányérjára.

A fentebb sorolt ételek talán nem az oly divatos reformkonyha jellegzetes darabjai, de megkóstolni akkor is érdemes volt, ha utána jó pár óra sportolásba került lemozogni a pluszkalóriákat.

Aki pedig úgy dönt, hogy otthon szeretné elkészíteni a tetszését elnyert fogásokat, a Szlovén Kulturális és Információs Központban érdeklődhet a hagyományos receptek után, hiszen a szlovének szövetsége nemrégiben kiadott a vidék tájjellegű ételeinek elkészítéséből egy receptkönyvet.

A fentebb sorolt ételek talán nem az oly divatos reformkonyha jellegzetes darabjai, de megkóstolni akkor is érdemes volt, ha utána jó pár óra sportolásba került lemozogni a pluszkalóriákat.

Aki pedig úgy dönt, hogy otthon szeretné elkészíteni a tetszését elnyert fogásokat, a Szlovén Kulturális és Információs Központban érdeklődhet a hagyományos receptek után, hiszen a szlovének szövetsége nemrégiben kiadott a vidék tájjellegű ételeinek elkészítéséből egy receptkönyvet.

A fentebb sorolt ételek talán nem az oly divatos reformkonyha jellegzetes darabjai, de megkóstolni akkor is érdemes volt, ha utána jó pár óra sportolásba került lemozogni a pluszkalóriákat.

Aki pedig úgy dönt, hogy otthon szeretné elkészíteni a tetszését elnyert fogásokat, a Szlovén Kulturális és Információs Központban érdeklődhet a hagyományos receptek után, hiszen a szlovének szövetsége nemrégiben kiadott a vidék tájjellegű ételeinek elkészítéséből egy receptkönyvet.

Aki pedig úgy dönt, hogy otthon szeretné elkészíteni a tetszését elnyert fogásokat, a Szlovén Kulturális és Információs Központban érdeklődhet a hagyományos receptek után, hiszen a szlovének szövetsége nemrégiben kiadott a vidék tájjellegű ételeinek elkészítéséből egy receptkönyvet.

Aki pedig úgy dönt, hogy otthon szeretné elkészíteni a tetszését elnyert fogásokat, a Szlovén Kulturális és Információs Központban érdeklődhet a hagyományos receptek után, hiszen a szlovének szövetsége nemrégiben kiadott a vidék tájjellegű ételeinek elkészítéséből egy receptkönyvet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!