Hírek

2006.12.19. 03:28

Karácsony előtti csokoládémánia

Körmend - Hegyi Barbara már tíz éve ugyanúgy készül a karácsonyra. Nagy mennyiségű csokoládéból különféle ízű bonbonokat készít. Ezeket díszdobozba csomagolja, és szeretteinek ajándékozza az esztendő legszebb ünnepén.

Tóth Judit

A következő napokban már nem a munkáé lesz a fő szerep - mondja -, barátokkal és színészkollégákkal három napig csokoládébonbonokat készítünk.

Már tíz éve hagyomány, hogy összejönnek a színésznő lakásában, s megállás nélkül gyártják a bonbonokat. Ez tényleg így van, hiszen nem csupán néhány darabról van szó: a nagyságrend érzékeltetésére a színésznő elmondta, hogy mintegy húsz kiló csokoládét és hat kiló marcipánt használnak fel. Különféle ízű változatok készülnek: sárgabarackos, mandulás, aszalt szilvás, gesztenyés és áfonyás finomságok kerülnek a díszes masnival átkötött dobozokba. Az is előfordult már, hogy ínyencségekkel próbálkozott a tizenöt fős csokigyártó társaság: chilivel és zöldborsóval ízesítették a bonbonokat.

Végül közel kétezer darab apró édességet csomagolnak be minden esztendőben, ezekkel lepik meg szeretteiket karácsonykor.

A többnapos baráti összejövetel mindig jó hangulatú, de ilyenkor, érthető módon, senki nem hajlandó édességet fogyasztani. Mindig együtt ebédelnek, de csak sós ételeket tálalnak fel az asztalnál.

Hegyi Barbaráéknál az előző évekhez hasonlóan az idén is süllő és krumplisaláta lesz a karácsonyi menü. Egyvalamiben azonban különleges lesz az idei ünnep. A színésznő nyolcesztendős Rozi nevű lánya először vesz részt a fenyőfa díszítésében.

A művésznő most is abban a lakásban él, ahol gyermekéveit töltötte, így mindig különleges hangulatú náluk a karácsony. Az idén is nagy fát választanak, hiszen jól elfér a tágas szülői házban. A színésznő kicsit tart attól, hogy ez gyermekének csalódást okoz majd, hiszen eddig mindig nagy szemekkel bámulta a karácsonyfát, amikor szentestén belépett a szobába. Bár ebben az esztendőben már nem lesz ilyenfajta meglepetés, a művésznő azért úgy látja, hogy jó is van ebben: anya és lánya együtt díszíti a fát, s közben beszélgethetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!