Hírek

2006.12.05. 03:25

Ultimátumot nyújtott be a szakminiszter

Budapest (nfb) - Ha jövő májusig nem mutat javulást a Rába vízminősége, a magyar fél visszavonja a jennersdorfi bőrgyár vízjogi engedélyéhez 1997-ben adott hozzájárulását.

Németh F. Bernadett

Erről Persányi Miklós környezetvédelmi miniszter tegnap adott át levelet Ausztria magyarországi nagykövetének. A levelet Jozef Pröll osztrák miniszternek címezték, és emlékeztetnek benne arra, hogy a jennersdorfi Boxmarknak adott engedély feltétele az volt, hogy a Rába vízminősége ne romoljon. Persányi Miklós arra is emlékeztette az osztrákokat, hogy hosszú hónapok óta nem történik semmi az ügyben, levélváltásokon és ígéreteken kívül. Sőt, immár a Lapincs is veszélyben van, hiszen a Rábával Szentgotthárdnál összefolyó vízfolyásba nagy mennyiségű só kerül. A magyar miniszter várja azokat a hathatós osztrák intézkedéseket, amelyek megakadályozzák a habképződést. Jozef Pröll két héttel ezelőtt azt ígérte, az év végére elkészül erre egy ütemterv, amely a finanszírozást is tartalmazza. Viniczay Tibor, Szentgotthárd polgármestere üdvözölte a miniszter lépését, feltette ugyanakkor a kérdést: miért kell jövő májusig várni, hiszen immár öt éve várnak arra, hogy a Rába szennyezését befejezzék az osztrák bőrgyárak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!