Hírek

2007.02.22. 03:26

Csatasorba álló testvérvárosok

Szombathely (nfb) - A testvérvárosi kapcsolatokon keresztül nemzetközi nyilvánosságot adnak az osztrák hulladékégető ügyének. Ezt tegnap dr. Ipkovich György és Viniczay Tibor jelentette be.

Németh F. Bernadett

Dr. Ipkovich György, Szombathely polgármestere a sajtótájékoztatón kijelentette: Szombathely átérzi Szentgotthárd problémáját, hiszen nemrégiben, amikor lignitbányát akartak nyitni a kistérségben, hasonló helyzetbe került. Akkor azt tapasztalták, hogy a széles körű nyilvánosság a hatékony eszköz. Ezért Szombathely 11 testvérvárosán és három partnertelepülésén keresztül biztosítja az ügynek a nemzetközi nyilvánosságot. A külföldi partnereket arra kéri Szombathely, hogy az általa megfogalmazott szolidaritási nyilatkozatot írják alá. Ugyanerre kérik a megye minden települését: csatlakozzanak a nyilatkozathoz, és kérjék erre partnertelepüléseiket is. A nyilatkozatot eljuttatják a Megyei Jogú Városok Szövetségéhez, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségéhez, s Brüsszelbe, a Régiók Bizottsága elnökének, Michel Delebarrénak. Viniczay Tibor, Szentgotthárd polgármestere példaértékűnek nevezte a megyeszékhely segítségét, mivel az politikamentes összefogás a települések között. Elmondta: azt akarják bebizonyítani, hogy az égetőt őrültség a három nemzeti park közepére telepíteni. Lenne helye Ausztria más részén, már meglévő ipari zónákban, használaton kívüli épületbe telepíthetnék. Viniczay Tibor: példaértékű

a segítségnyújtás

a segítségnyújtás

a segítségnyújtás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!