Hírek

2007.02.27. 03:24

Légvárat könnyű építeni, de a felelős döntésekhez jellem kell

Időről időre felröppennek biztató távlatokat sejtető szónoklatok. Kiváltképp a választások idején. Mikor is a képviselői székért versengő falusi, vár ...

Kozma Gábor

Aztán beüt a valóság. A képviselő-testületekben elindul a koncért való marakodás, jól felsejlenek a pártköntösökbe csomagolt egyéni vagy csoportérdekek. Alkalmi üzletek köttetnek, és már a légvárak sem a régiek. Kiderül, hogy az elkerülő út még évekig elkerül, a vasutat meg éppenséggel felszednék. A turizmusnak ott tesznek keresztbe, ahol csak lehet: szennyezéssel, égetőművel, pocsék hatásfokú üzemekkel. A gyárnyitás is rendszerint elmarad, így aztán kezd ismét és többedszerre körvonalazódni: aki szegény, az az is marad.

Kiváltképp értendő ez az apró falvakra, márpedig ebből akad térségünkben a legtöbb. A szomszéd hasábon ott a halastói hír, miszerint hiába is pályáznak, nincs pénz az önrészre. Vagy ott Nemesrempehollós siráma: minden elkerüli őket, pénztelenség miatt nincs csatorna. Enélkül pedig semmi sincs. Jó lenne megérni, hogy az adott politikusjelölt a valóságból induljon ki, jellemével állva helyt döntéseiért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!