Hírek

2007.03.27. 02:29

A burgosi kosaras

Burgos - Lóránt Péter belgiumi légióskodása után jelenleg Spanyolországban, a másodosztályú Ford Burgos csapatával igyekszik kiharcolni a bentmaradást.

Pum András

- Április 27-éig, azaz a bajnokság végéig kötöttünk megállapodást, ami automatikusan meghosszabbodik, ha a csapat a play off-ban, vagy a play out-ban (utóbbit a kiesőjelölt csapatok számára írták ki) szerepel - mesélte Lóránt Péter.

- 18 csapatos a bajnokság, a play outban a 16. és a 17. helyezett gárda három nyert mérkőzésig tartó meccset vív egymással. Jelenleg a 16. helyen állunk, így nem túl rózsás a hangulat a csapatnál, nemrégiben edzőváltás is volt. Hétvégén 90:87-re nyertünk Valenciában, mondhatom, hogy ezúttal jól ment a játék, hiszen 26 percet töltöttem a pályán, amerikai légiósunk, Smith után én voltam a legeredményesebb, 14 pontot dobtam. Kapaszkodunk felfelé, de erős mezőny jött össze, nem lesz egyszerű bentmaradni. A vezetők nyomatékosan megmondták, sőt szinte naponta halljuk, hogy nem eshetünk ki, máskülönben gondok lehetnek a későbbiekben a fizetésekkel - ismertette a klub elöljáróinak álláspontját a fiatal kosaras.

A válogatott játékos Spanyolországban számára szokatlan poszton játszik.

- Ebben az évben új szerepkörben, az ötös poszton szerepeltem. Szükségem volt egy kis időre, mire megszoktam, de kezdem felvenni a versenyt a többiekkel. Nekünk centereknek úgymond a piszkos munka jut, keményen védekezünk, lepattanót szedünk, kiszolgáljuk a társakat.

Lóránt szerint színvonalas a liga, bárki megverhet bárkit, és sok elsőosztályú játékost adtak kölcsön a klubok a második vonalba.

- Az eddigi tapasztalataim szerint a belgáéval körülbelül azonos színvonalú a spanyol második liga, sőt egy hajszállal talán jobb is - így a volt körmendi és debreceni játékos, akinek a körülményekre sem lehet panasza.

- Öt edző dolgozik a csapat mellett, és a csarnokunk is kiváló. Burgos 250 ezer lakosú város, Madridtól 235 kilométerre, északra fekszik. Szép lakást kaptam, és egy autót használatra. Szabadidőmben sem unatkozom, internetezek, olvasok, DVD-zek, és újabban elkezdtem fotózni is - fejtegette Lóránt.

A kosaras természetesen naprakész a magyarországi eseményekből is.

- Minden otthoni meccs eredményét nyomon követem, drukkolok volt csapataimnak, így természetesen a Körmendnek is. Sajnálom viszont azt, ami Debrecenben történt, de várható volt, hogy előbb-utóbb összeomlik a klub. Elég kemény, kiélezett most a bajnokság, megjósolhatatlan, hogy ki lesz a bajnok - hangsúlyozta Lóránt Péter. A játékos jövőre is szeretne Burgosban maradni, hiszen ott szem előtt van, és garanciát lát a fejlődésre.

A burgosi együttes tehát nem áll jól a spanyol második vonalban. Lóránt azonban amondó, hogy bent marad a csapata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!