Hírek

2007.03.06. 03:26

Állampolgári esküt tettek

Celldömölk (gab) - Virágcsokros köszöntés, megható szavak, himnusz. Állampolgári esküt tett két fiatal nő tegnap a városházán.

Tulok Gabriella

Tamás Noémi és Kelemen Aida vált magyar állampolgárrá, miután tegnap Fehér László polgármester és Brennerné Gorza Mária anyakönyvvezető előtt letették az esküt. A rövid ünnepségen a két fiatal nő hozzátartozói is jelen voltak. A 26 éves Tamás Noémi gyermekápolóként dolgozik egy budapesti klinikán. Mivel rokonsága egy része Celldömölkön él, sőt, korábban a celldömölki kórházban is volt gyakorlaton, a kemenesaljai kisvárost válasz- totta az ünnepélyes alkalomhoz. Korábban Csíkszeredán élt, családja most is ott él, ő hét és fél éve jött át Magyarországra. Mint mondta, szülővárosa hangulatát idézi a kemenesaljai kisváros, így még inkább öröm, hogy itt írhatta alá a honosításról szóló okmányokat. Kelemen Aida 13 éve lakik Celldömölkön a férjével és két gyermekével. A 34 éves asszony vállalkozóként dolgozik, egy butikot vezet. Édesanyja és rokonsága Moszkvában él. Most, hogy magyar állampolgárrá vált, és útlevelet kap, a nyáron hazalátogat családjához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!