Hírek

2007.04.20. 02:28

A hegytől, az erdőtől búcsúztak a végzősök

Kőszeg (ni) - Hagyomány, hogy a Jurisics Miklós Gimnázium végzősei erdei ballagáson búcsúznak el a Kőszegi-hegységtől. Tegnap az Óház-tetőn gyűltek össze a diákok és a tanárok.A végzős évfolyam diákjai fát ültettek az iskola parkjában

Nagy Ildikó

- A mai nap nem csak az önfeledt örömé, ez a nap egy kicsit az elmúlásról is szól, hisz búcsúzunk diáktársainktól, tanárainktól és a természettől - mondta a biológia- kémia tagozatos tanuló.

A végzős évfolyam diákjai ezután egy fát ültettek el a parkban. Több évtizedes hagyománya van ennek is. A gimnáziumhoz való kötődés szép példája, hogy az elültetendő fa immár több mint tíz éve egy egykori diák, Gurisattiné Szendrő Gyöngyi jóvoltából kerül az iskolába. A tanulók és a tanárok osztályonként más-más útvonalon sétáltak fel az Óház kilátóhoz, ahol először Keszei Balázs igazgatóhelyettes adott természetvédelmi útravalót a diákoknak, majd a végzős osztályok elevenítették fel a diákévek vidám pillanatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!