Hírek

2007.04.28. 02:29

A megye közlekedéséről

Szombathely - A vasi vasúti és közúti közlekedés helyzetét értékelte, valamint az elkövetkező időszak fejlesztési lehetőségeiről is tájékozódott tegnapi ülésén Vas Megye Közgyűlése.

Erős D. Zoltán

Az utak üzemeltetéséről, a tavaly megvalósult, valamint az idén és jövőre tervezett közúti fejlesztésekről Katona Ferenc, a Magyar Közút Kht. Vas Megyei Területi Igazgatóságának vezetője tájékoztatta a Vas Megyei Közgyűlés tagjait. Elmondta, az elkövetkező időszak kiemelt feladata lesz Szombathelytől Répcelakig a 86-os, Körmendtől az országhatárig a 8-as számú főút fejlesztése, a körmendi elkerülő út megépítése. Danka Lajos, a MÁV Szombathelyi Területi Képviseletének igazgatója elmondta, valamennyi vasútvonalon megfogalmazták a fejlesztési célokat, ám a munkák időbeni ütemezése alapján ennek várhatóan csak kisebbik része valósulhat meg 2007-2013 között. Befejeződik a Hodos-Boba vonal építése, megkezdődik a Székesfehérvár-Boba vonal rekonstrukciója, s villamosítják a Győr- Celldömölk vonalat. A hozzászólók közül Pajor András, a Polgári Együttműködés frakció vezetője azt firtatta, hogy nem marad-e megint csak ígéret a sárvári elkerülő II. ütemének megépítése. Kovács Jenő képviselő arról beszélt, hogy a korábbi ígéretek csak részben valósultak meg. Kifogásolta, hogy az M86-os nem szerepel a gyorsforgalmiút-fejlesztési programban. Fódi Károly képviselő azt szorgalmazta, hogy a Jánosházát érintő vasúti fejlesztésnél történjen meg a település házaihoz közel lévő vasútvonal új nyomvonalra helyezése. Dr. Németh Kálmán képviselő arról beszélt, hogy Répcelak vonatkozásában az útfejlesztési ígéretek teljesültek, ám ő is úgy érzi, mintha a 86-os építésénél nem lenne minden rendben. Szorgalmazta még a Porpác-Hegyeshalom vonal mielőbbi rekonstrukcióját is. Szücs Gábor MSZP-frakcióvezető arról beszélt, hogy a megye számára létkérdés a 86-os út fejlesztése. Dr. Ipkovich György, Szombathely polgármestere elmondta: a II. Nemzeti Fejlesztési Tervben 2x2 sávos útként szerepel a 86-os, s a parlamentben kezdeményezik a törvény módosítását, hogy abban szerepeljen az M86-os megépítése is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!