Hírek

2007.05.03. 02:27

Ezüstérmes fodrász

Szombathely - A magyar országos fodrászbajnokságról ezüstéremmel tért haza, és már a fodrász-világbajnokságra készül Kovács Attila.

Tóth Gábor

A Magyar Fodrász-Kozmetikus Egyesület minden évben egyszer rendez országos bajnokságot, az idén Pécs adott otthont a szakma legrangosabb versenyének. Több kategóriában hirdetnek versenyt. A szentpéterfai, hosszú évek óta Szombathelyen dolgozó - a szakmát Leposa József mesterfodrász kezei alatt kezdő, ma már saját szalonnal rendelkező férfi fodrász - Kovács Attila, a technikai kategóriában tette próbára tudását: egy kreatív, valamint egy klasszikus frizurával állt a zsűri elé. Mindkétszer a dobogó második fokára állhatott, így összesítésben is ezüstéremmel zárta a magyar bajnokságot.

- Korábban ifjúsági kategóriában lettem aranyérmes, a felnőttek között ilyen jó eredményem még nem volt - fogalmazott a 29 éves Kovács Attila. - Különösen azért értékes a helyezésem, mert kategóriánként az első három helyezett helyet kap a 2008-as, Chicagóban rendezendő fodrász-világbajnokságra készülő magyar válogatott keretében. Egyébként 2000-ben Berlinben, tavaly pedig Moszkvában már képviseltem a magyar színeket vb-n. A világbajnoki részvétel nem olcsó, a szükséges pénz egy részét a fodrászszövetség biztosítja, a többit viszont a versenyzőknek kell összegyűjteniük. Az elkövetkezendő időszakban komoly európai versenyeken veszünk részt, felmérjük a nemzetközi mezőnyt, és megpróbálunk megfelelően felkészülni a vb-re.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!