Hírek

2007.05.03. 02:28

Tájékozódó tulajdonosok

Körmend - Biztató: így jellemezte egy szóval a sajtgyár holland tulajdonosaival folytatott egyeztetés eredményét Bebes István, Körmend polgármestere.

Krilov István

- Jelenleg a lehetőségeiket tárják fel, de ami mindenképpen örömteli hír, hogy nem zárkóztak el egy új gyárépület felépítésének lehetőségétől - summázta az egyeztetésen elhangzottakat a polgármester, és hozzátette: a tulajdonosok kérdéseket fogalmaztak meg a helyhatósághoz.

- A tárgyalópartnerek azt is szeretnék tudni, hogy a regionális munkaügyi központ milyen munkahelyteremtő vagy munkahelymegtartó támogatásokról dönthet. Természetesen újra felajánlottam az önkormányzat segítségét: lehetőségeinkhez képest minden támogatást megadunk a cégnek - közölte Bebes István. Megerősítette: a gyár épületére volt biztosítás, a kártérítési összegről azonban korai beszélni. A polgármester kiemelte: ha a tulajdonosok a maradás mellett döntenek, úgy a város segít majd a hatósági engedélyek beszerzésében is.

A holland cég Körmenden maradásának esélyeit elméletileg mindenképpen növeli, hogy a megsemmisült épület mellett rendelkezik még földterülettel a vállalkozás. Bebes István hozzátette: legjobb tudomása szerint az ingatlanon korábban komoly technikai fejlesztést is végrehajtottak.

- Korai még bármiféle konkrétumról beszélni, de az biztos, hogy rajtunk nem múlik semmi. Az üzletemberek egyelőre felmérik a lehetőségeiket, tájékozódnak a vevői piacon, és ha már tisztábban látnak, akkor újra tárgyalóasztalhoz ülünk - fogalmazott Bebes István, akit arra kértünk, hogy becsülje meg azt az időpontot, amikor újra kezdődhet a termelés Körmenden.

- Reálisan vizsgálva az ügymenetet, legalább egy-másfél évre szükség van - mondta végül a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!