Hírek

2007.06.25. 02:28

Halászléfőző verseny a Csónakázótó partján

Sárvár (van) - Halászléfőző fesztivált rendeztek szombaton délután a Kinizsi Sporthorgász Egyesület Szervezésében a Csónakázótónál. Több mint tíz csapat mérte össze főzőtudományát.

Varga Nóra

Délután két órakor a csapatok tüzet raktak, majd elkezdődött a verseny. A helyiek mellett Körmendről és Pécsről is érkeztek versenyzők Sárvárra. A legtöbben csapatban főztek, de volt, aki teljesen egyedül készítette el a halból készült finom ételt. Tizennégy bográcsban főtt a halászlé a Csónakázótó partján az árnyas fák alatt. Szakavatott zsűri értékelte az étkeket: Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke, Márkus Béla borász és helyi szakácsok kóstolták végig a halászléket. Érdekes módon nem a profik végeztek az első helyen, hanem a háziasszonyok. Az étel ízét, állagát, a fűszerezést és színét értékelte a zsűri. A külalak is sokat számított. Idén erős volt a mezőny, a bírák mindenkit megdicsértek, ilyen színvonalas sárvári halászléfőző versenyt eddig még nem rendeztek.

Első helyezett lett a Két Boszorkány Konyhája elnevezésű csapat, a második helyet Tóth Judit szerezte meg, aki eddig minden versenyen a helyezettek között végzett, harmadik pedig Paki József lett, de minden indulót jutalmaztak.

Tóth Lajos, a Kinizsi Sporthorgász Egyesület elnöke elmondta, hogy idén harmadik alkalommal szervezték meg a halászléfőző versenyt. A sárváriak már várják, készülnek az egész délutános családi programra.

Tóth Judittól, a verseny második helyezettjétől megtudtuk, hogy nyolc éve főz halászlét. A férje fogja hozzá az alapanyagot. Eleinte azt hitte, hogy nagyon bonyolult elkészíteni. Egy évben csupán kétszer főz halászlét, egyszer a versenyen, egyszer pedig augusztusban, a férje születésnapján. Az elkészítés során a legnagyobb hangsúlyt Judit a higiéniára fekteti.

Első helyezett lett a Két Boszorkány Konyhája elnevezésű csapat, a második helyet Tóth Judit szerezte meg, aki eddig minden versenyen a helyezettek között végzett, harmadik pedig Paki József lett, de minden indulót jutalmaztak.

Tóth Lajos, a Kinizsi Sporthorgász Egyesület elnöke elmondta, hogy idén harmadik alkalommal szervezték meg a halászléfőző versenyt. A sárváriak már várják, készülnek az egész délutános családi programra.

Tóth Judittól, a verseny második helyezettjétől megtudtuk, hogy nyolc éve főz halászlét. A férje fogja hozzá az alapanyagot. Eleinte azt hitte, hogy nagyon bonyolult elkészíteni. Egy évben csupán kétszer főz halászlét, egyszer a versenyen, egyszer pedig augusztusban, a férje születésnapján. Az elkészítés során a legnagyobb hangsúlyt Judit a higiéniára fekteti.

Első helyezett lett a Két Boszorkány Konyhája elnevezésű csapat, a második helyet Tóth Judit szerezte meg, aki eddig minden versenyen a helyezettek között végzett, harmadik pedig Paki József lett, de minden indulót jutalmaztak.

Tóth Lajos, a Kinizsi Sporthorgász Egyesület elnöke elmondta, hogy idén harmadik alkalommal szervezték meg a halászléfőző versenyt. A sárváriak már várják, készülnek az egész délutános családi programra.

Tóth Judittól, a verseny második helyezettjétől megtudtuk, hogy nyolc éve főz halászlét. A férje fogja hozzá az alapanyagot. Eleinte azt hitte, hogy nagyon bonyolult elkészíteni. Egy évben csupán kétszer főz halászlét, egyszer a versenyen, egyszer pedig augusztusban, a férje születésnapján. Az elkészítés során a legnagyobb hangsúlyt Judit a higiéniára fekteti.

Tóth Lajos, a Kinizsi Sporthorgász Egyesület elnöke elmondta, hogy idén harmadik alkalommal szervezték meg a halászléfőző versenyt. A sárváriak már várják, készülnek az egész délutános családi programra.

Tóth Judittól, a verseny második helyezettjétől megtudtuk, hogy nyolc éve főz halászlét. A férje fogja hozzá az alapanyagot. Eleinte azt hitte, hogy nagyon bonyolult elkészíteni. Egy évben csupán kétszer főz halászlét, egyszer a versenyen, egyszer pedig augusztusban, a férje születésnapján. Az elkészítés során a legnagyobb hangsúlyt Judit a higiéniára fekteti.

Tóth Lajos, a Kinizsi Sporthorgász Egyesület elnöke elmondta, hogy idén harmadik alkalommal szervezték meg a halászléfőző versenyt. A sárváriak már várják, készülnek az egész délutános családi programra.

Tóth Judittól, a verseny második helyezettjétől megtudtuk, hogy nyolc éve főz halászlét. A férje fogja hozzá az alapanyagot. Eleinte azt hitte, hogy nagyon bonyolult elkészíteni. Egy évben csupán kétszer főz halászlét, egyszer a versenyen, egyszer pedig augusztusban, a férje születésnapján. Az elkészítés során a legnagyobb hangsúlyt Judit a higiéniára fekteti.

Tóth Judittól, a verseny második helyezettjétől megtudtuk, hogy nyolc éve főz halászlét. A férje fogja hozzá az alapanyagot. Eleinte azt hitte, hogy nagyon bonyolult elkészíteni. Egy évben csupán kétszer főz halászlét, egyszer a versenyen, egyszer pedig augusztusban, a férje születésnapján. Az elkészítés során a legnagyobb hangsúlyt Judit a higiéniára fekteti.

Tóth Judittól, a verseny második helyezettjétől megtudtuk, hogy nyolc éve főz halászlét. A férje fogja hozzá az alapanyagot. Eleinte azt hitte, hogy nagyon bonyolult elkészíteni. Egy évben csupán kétszer főz halászlét, egyszer a versenyen, egyszer pedig augusztusban, a férje születésnapján. Az elkészítés során a legnagyobb hangsúlyt Judit a higiéniára fekteti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!