Hírek

2007.07.28. 02:28

Állománygyűlésen

Szombathely - A bűnözés szerkezetében nem történt változás Vasban az elmúlt fél évben, a bűncselekmények száma viszont némileg emelkedett - hangzott el a megyei rendőr-főkapitányság tegnapi állománygyűlésén.

Simon Erzsébet

A sajtómunkásokat a Megyeházán tájékoztatta - dr. Ipkovich György, a város polgármestere és Kovács Ferenc megyei közgyűlési elnök jelenlétében - Bencze József és dr. Orbán Péter altábornagy. A megyei főkapitány közölte: az elmúlt hónapokban szerkezetileg nem változott a bűnözés a megyében, a bűncselekmények száma viszont emelkedő tendenciát mutat az előzőekhez képest. Ez abból adódik - fejtegette a főkapitány -, hogy például felderítettek egy ezernyi sértettet érintő csalássorozatot is. Általában a kisebb súlyú vétségek dominálnak; a gépkocsifeltörések esetében a gondatlan tulajdonosok is közrejátszanak, amikor felelőtlenül az autóban, látható helyen hagyják az értékeiket. A kábítószeres ügyekkel kapcsolatban kijelentette: ezek száma továbbra is nő, jóllehet az üteme lényegesen kisebb, mint korábban. A sérüléses közlekedési balesetek, köztük a halállal végződőek száma is sajnálatosan több lett. A hatósági munkát panaszmentesnek nevezte Orbán Péter, aki arról is beszélt, hogy a két rendvédelmi szervezet integrációjához szükséges szervezési feladatokat elvégezték, készítik az egyesítés tervét, s a cél az, hogy minél kevesebb tiszt hagyja el a testületet.

Az országos rendőr-főkapitány szerint Vas megyében az országos átlagnál jobb a bűnügyi helyzet, ez a problémamentes övezetek egyike. A lakosságot leginkább irritáló bűncselekmények felderítésében az idei első félévben a 6. helyet birtokolja Vas, ám ennél jobb eredmény elérése is lehetséges, s erről tárgyalt is a megye rendőrségi vezetőivel, tette hozzá Bencze József. Az altábornagy kitért a leromlott állagú vasi úthálózatra is - miután nem helikopterrel, hanem gépkocsival érkezett, maga is megtapasztalta a 86-os főút balesetveszélyességét - , mondván: a rendőrség lassíthatja a forgalmat, szűrheti a közlekedőket, ám ez valójában sokszereplős történet , hirtelen javulás nem várható; leginkább és leghamarabb a gyorshajtók lefülelésében szeretnének előbbre lépni. Esély van arra, hogy még az idén 50-100 mobil, gyorsan telepíthető traffipaxot állítsanak munkába, ezekből jut a kritikus vasi útszakaszokra is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!