Hírek

2007.09.18. 02:29

Békés tüntetés volt a megyeszékhelyen

Szombathely (tag) - A balatonőszödi beszéd kiszivárogtatásának első évfordulóján tegnap este civil szervezetek tartottak tüntetést a Szentháromság-szobornál a Fő téren.

Takács Gábor

A résztvevők a Himnusz eléneklése után, a tavalyról már megszokott szeretet-körrel kezdtek, egymás kezét megszorítva énekelték el a Boldogasszony, anyánk katolikus népéneket, ezzel mutatták meg az összetartozásukat.

Először id. Nagylaki András szólt az egybegyűltekhez, felidézte az elmúlt egy év belpolitikai eseményeit. Elmondta, hogy míg az országban nőtt a káosz és az eladósodás, addig egy dolog látványosan csökkent, mégpedig a kormány népszerűsége.

Ezután Horváth András lépett a mikrofon mögé, ő a szombathelyi Magyarok Háza főszervezője. Hangsúlyozta: egyik legfontosabb cél a magyar civil kurázsi felébresztése. Ezután a magyar és árpádsávos zászlót lengető tömeg elénekelte a Kossuth Lajos azt üzente című nótát.

Majd Pál Ferenc vette át a szót, aki a nemzeti ellenállás megszervezésének lehetőségeit taglalva kiemelte, hogy ez csakis alkotmányos keretek között képzelhető el. A magyar öntudat erősítése céljából pedig közösségek létrehozását szorgalmazta, hogy meggyógyulhasson a nemzet.

A békés tüntetés a Szózat és a Székely himnusz eléneklésével ért véget.

Egyik legfontosabb cél a magyar civil kurázsi felélesztése

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!