Hírek

2007.09.14. 02:29

Jó hangulatban a bazilikánál

Vasvár (vv) - A helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat a közelmúltban egy pályázat segítségével nyert pénzt egy esztergomi kirándulásra. A csapat nagyon élvezte az együtt eltöltött napot.

Bajdó Bettina-Vojnovics Viktória

Kánya László, a kisebbségi önkormányzat elnöke vezette a pályázati pénzből megvalósult kirándulást. A közel négyórás út nagyon jó hangulatban telt. A fontosabb helyekről idegenvezető tartott előadást a kirándulócsoportnak. A kisebbségi önkormányzat dolgozói előre gondoskodtak az élelemről és az italokról. Tizenegy óra körül ért a busz Esztergomba. A bazilika előtt csoportképek készültek, miközben a gyerekek már türelmetlenek voltak. A bazilikát mindenki áhítattal csodálta, megnézték a Szent Jobbot is. A bazilika tetejére csak a legbátrabbak merészkedtek fel. A rengeteg lépcső rendesen kifárasztotta a csoport tagjait, de felérve a látvány mindenért kárpótolta őket. Fentről megcsodálhatták a várost és a Mária Valéria hidat. Majd az ebéd következett egy kedves kis étteremben. Aztán két órakor indult tovább a busz. A következő cél a Dunakanyar volt. Először megálltak a Duna-parton.

- A gyerekek rögtön rohantak a vízhez. Belemártották a kezüket, volt olyan is, aki a cipőjét lekapva sétálgatott a vízben - emlékezett vissza a kirándulás vezetője. Aztán a busszal lassan feldöcögtek a visegrádi várhoz. A várnál csodálatos látvány tárult eléjük. Megnézték a panoptikumot, majd a csapat egy sétát tett a vár körül is, miközben többen vásároltak valami apróságot az otthon maradtaknak. Hat óra körül aztán visszaindultak Vasvárra.

- A hazaút is jó hangulatban telt, annak ellenére, hogy bár csodás napot töltöttünk el együtt, a végére mindenki fáradt volt - tudtuk meg a kirándulás vezetőjétől.A bazilika tetejére csak a bátrabbak merészkedtek fel, de a visegrádi várat együtt nézték meg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!