Hírek

2007.10.22. 02:29

A család az alap, és jövőnk záloga

Szombathely (ra) - Négy ország, Ausztria, Szlovénia, Horvátország és Magyarország egyházmegyéinek képviselői tartottak előadást a család fontosságáról tegnap a székesegyházban.

Rába Adrienn

Családok nélkül nincs jövő! - hangzott fel minden nyelven a délután mottója. Az előadások jelentős része fordítás nélkül hangzott el, de az osztrák hívek írásos fordítást kaptak a beszédtervezetekről.

A Vas Megyei Közgyűlés elnökének - aki hivatalos elfoglaltsága miatt megjelenni nem tudott - köszöntő beszédét németül és magyarul is hallhatták a hívek. Kovács Ferenc azt üzente: a hagyományosan konzervatív és keresztény Vas megye feladata a szocializmus negyven éve alatt az átjárhatóság biztosítása volt, s ma sincs ez másképp: nagy utak egymásba futásának színtere vagyunk. A négy országnak közös a hite és közösek a problémái is, a hívek ha összefognak, Istennek tetsző világot hozhatnak létre. A változások legfontosabb színtere pedig a család.

Básthy Béla, Kőszeg alpolgármestere hangsúlyozta: a politika feladata, hogy megfelelő életkörülményeket teremtsen a családoknak, hiszen a társadalom szempontjából sem mindegy, hogy indulnak az életnek a fiatalok.

Sissi Potzinger, a Stájerországi Katolikus Családszövetség elnöke nehezményezte, hogy ma már a gyerekek jelentős része házasságon kívül születik, vagy csonka családban nő fel. A család alap, a sokgyermekeseket határozottabban kéne támogatni, mondta. Egyáltalán nem mindegy, hogy a gazdaság számára is fontos következő generáció tagjai milyen elvek alapján nőnek fel, tette hozzá.

Az előadásokat négynyelvű ünnepi szentmise zárta, majd a résztvevők kötetlen beszélgetésre a Művelődési és Sportházba vonultak.Öt egyházmegye képviselői tartottak előadást tegnap a székesegyházban a család szerepéről

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!