Hírek

2007.11.14. 03:28

Adóssághalmaz a településen

Nick (VN) - Adósságrendezési eljárást kért a helyi önkormányzat, mert önerőből nem tudja megoldani a település anyagi problémáit.

Vas Népe

Még augusztusban határozott úgy a település képviselő-testülete, hogy adósságrendezési eljárást kezdeményez, mert a falu a több tízmilliós adótartozását nem tudja kiegyenlíteni. A Vas Megyei Bíróság szeptember végén hozott végzésében elrendelte az adósságrendezés megindítását. Pénzügyi gondnokként a Vectigalis Zrt.-t jelölte ki, az adósságrendezés megindításának időpontja pedig a határozat Cégközlönyben való közzétételének napja. (A kiadványban még nem jelent meg.) A településnek több mint 90 millió forint elismert köztartozása van, az összeg általános forgalmi adóból, késedelmi pótlékból, bírságból tevődik össze. Az adóhatóság szerint a község jogtalanul igényelte vissza a csatornahálózat és szennyvíztisztító beruházási költségének áfáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!