Hírek

2007.12.12. 03:29

A vizek éve lesz a jövő esztendő

Szentgotthárd (szp) - Megyénk déli területének turizmusa is megjelenik az Utazás 2008 című kiállításon, melyet a vizek éve jegyében rendeznek meg. Ezúttal Szlovénia lesz a díszvendég.

Szenkovits Péter

A vizek éve kapcsán a gyógy- és a termálfürdők, illetve a vízi túrázási lehetőségek kapnak kiemeltebb figyelmet, illetve azok a tavak, vizek, ahol nyáron fürödni lehet. Továbbá egy-egy kiállítási pulton megjelenik a falusi turizmus kínálata is. Az, hogy az Utazás 2008 díszvendége ezúttal Szlovénia lesz, ráirányítja a figyelmet a határ menti térségeinkre; a nálunk pihenni, kikapcsolódni vágyók számára vonzó lehet egy-két napos szlovén program beiktatása.

Tama István a marketingtevékenység fontos elemének tartja a különféle turisztikai kiadványokban való jelenlétet, a készülő idegenforgalmi eseménynaptárban való jelzést, s nem utolsósorban az internetes kampányt, annál is inkább, mert egyre több színvonalas rendezvény van a régióban. (2008 egyébiránt a reneszánsz éve is lesz, hi- szen Hunyadi Mátyást 550 évvel ezelőtt kiáltották ki Magyarország királyává; az ezzel kapcsolatos programok is megjelennek az Utazás 2008-on.)

Stratégiai célként fogalmazódott meg, hogy a Rába folyó nyerje vissza régi turisztikai fényét; a témát a fórum szervezője, Szalainé Kiss Edina, a Pannon Kapu Kulturális Egyesület elnöke vetette fel. Kenu- és csónaktúrák, horgászás; jelenjenek meg kiemelten az internetes kínálatban is.

Két, jövő esztendei akcióról is beszámolt Tama István marketingigazgató: januárban - a régiót népszerűsítendő - hármat fizet, négy éjszakát kap lesz olyan szálláshelyeken, ahol úgymond vizes szolgáltatás is várja a vendégeket. A nyári vakáció kezdetekor, június második felében (amikor még gyenge a férőhelyek kihasználtsága) vendégcsalogató akcióra készülnek hotelek, motelek, panziók, falusi vendéglátók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!