Hírek

2007.12.13. 03:29

Csődbe jutott a falu

Nick (ser) - Több mint 90 millió forint elismert köztartozása van a településnek; az anyagi gondokat önerőből nem tudják megoldani, ezért adósságrendezési eljárást kezdeményeztek.

Simon Erzsébet

Nem tudja kiegyenlíteni a több tízmilliós tartozását a falu, ezért még augusztusban úgy határoztak a település képviselői, hogy adósságrendezési eljárást kezdeményeznek. A Vas Megyei Bíróság szeptemberben el is rendelte az adósságrendezés megindítását. A Cégközlönyben a minap tették közzé a hitelezőknek szóló felhívást. A bíróság pénzügyi gondnoknak a Vectigalis Zrt.-t jelölte ki. Úgy tudjuk, a hét elején fel is vette a kapcsolatot a község vezetőivel a felszámolócég képviselője, Péter Márta. Őt azonban egyelőre nem sikerült elérnünk. A településnek mintegy 91 millió forintos elismert köztartozása van, információink szerint az összeg általános forgalmi adóból, késedelmi pótlékból, bírságból tevődik össze. A faluban tavaly készült el a csatornahálózat és a szennyvíztisztító, a próbaüzem idén februárban ért véget. A beruházás kapcsán keletkezett általános forgalmi adót visszaigényelte az önkormányzat, ám ezt az adóhatóság vitatta, a bíróság végül jogtalannak ítélte. A szennyvízberuházást az 567 lelkes falu - más lehetőség híján - alapítványi támogatással valósította meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!