Hírek

2008.02.29. 03:28

Ügyfélként az égető ellen

Szentgotthárd (szp) - Osztrák jogszabályok szerint minden gotthárdi lakosnak lehetősége van arra, hogy mint ügyfél kérje a tervezett égető létesítési és üzemeltetési kérvényének elutasítását.

Szenkovits Péter

A levél állásfoglalást, ügyféli kifogást is tartalmaz (német nyelven, illetve mellékelték a pontos fordítást is), s aki a hulladékégető ellen van, annak javasolják kitölteni a német nyelvű leveleket. A többes szám oka: az osztrák jog szerint 18 éven aluliak is részesei lehetnek az eljárásnak.

A pontos személyes adatok közlésén túl mindenkinek lehetősége van arra, hogy felsorolja egyéni kifogásait az égető ellen. Például ingatlanok értékcsökkenése, (mező)gazdasági területek veszélyeztetése, illetve minden egyéb mást is fel lehet tüntetni.

A kitöltött, német nyelvű leveleket - személyenként külön-külön - borítékba kell helyezni, s azokat a polgármesteri hivatal földszintjén található hulladékégető feliratú gyűjtőbe kérik eljuttatni március 7-éig (jövő péntek), 12 óráig.

A levelek Burgenlandi Tartományi Hivatalba történő eljuttatásáról az önkormányzat gondoskodik, s elismervényt kér az átvételről. Az önkormányzat a későbbiekben ellátja az ügyféli státusba került polgárok - ügymenettel kapcsolatos - képviseletét.

Ezek is érdekelhetik