Hírek

2008.03.20. 03:26

A város felemeli a szavát

Szentgotthárd (szp) - Helyi népszavazást tartanak április 6-án, jövő vasárnap a Heiligenkreuzba tervezett hulladékégető és más környezeti szennyezés kapcsán.

Szenkovits Péter

Négy kérdésre négy nemzedék igenjét várják, azaz négy igent Szentgotthárdért; valójában ez a voksolás alapgondolata. A kérdések: Elutasítja-e ön, hogy: a Rába és a Lapincs folyók szennyezése, és a Szentgotthárd közvetlen közelébe, a Heiligenkreuzi Ipari Parkba tervezett hulladékégető-mű tovább terhelje Szentgotthárd környezeti állapotát? Elutasítja-e ön, hogy az ipari parkban építsék fel és üzemeltessék az évi 325 ezer tonna hulladék elégetésére alkalmas üzemet? Egyetért-e ön azzal, hogy az Ausztria felől érkező és várható környezeti terhelések jelentősen veszélyeztetik a Szentgotthárdon élők, különösen a gyermekek egészséges környezethez való alapvető állampolgári jogát? Egyetért-e azzal, hogy az Ausztria felől érkező és várható környezeti terhelések akadályozni fogják Szentgotthárdnak a természeti környezetre és a termálfürdőre alapozott idegenforgalmi elképzeléseinek megvalósulását?

A választópolgárok a névjegyzékbe történő felvételükről március 21-éig kapnak értesítést. A népszavazás április 6-án 6 órától 19 óráig tart. A szavazócédulák már elkészültek, miként a voksolást lebonyolítók is felkészültek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!