Hírek

2008.04.02. 02:28

A park új vezetője

Őriszentpéter (van) - Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter április elsejével Márkus Ferencet nevezte ki az újra önálló Őrségi Nemzeti Park igazgatójának.

Varga Nóra

Fodor Gábor kezdeményezésére ez év január 23-án fogadta el a kormány az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság önállóságának visszaállításáról szóló rendeletet. Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság működési területe ugyanaz, mint a Fertő-Hanság Nemzeti Parkkal történt összevonás előtt, vagyis Vas megye területe - kivéve a Fertő-Hanság Nemzeti Park Vámoscsalád és Nagygeresd községhatárok közé eső területét -, illetve Zala megyében Csöde, Felsőszenterzsébet, Magyarföld, Szentgyörgyvölgy és Zalalövő települések teljes közigazgatási területe.

Az Őriszentpéter központú Őrségi Nemzeti Park egyik kiemelt feladata lesz a kezelésébe kerülő Pityerszeri Skanzen turisztikai fejlesztése, ahol a Regionális Operatív Program (ROP) több száz millió forintos pályázatainak segítségével korszerű látogatóközpont épül.

Fodor Gábor célja a nemzeti parkok megerősítése azért, hogy hatékonyabban végezhessék az élőhelyek megőrzését és rehabilitációját, a tájgazdálkodást, valamint nagyobb szerepük legyen a környezeti nevelésben is, és így az adott térség fejlődését is elősegítő ökoturisztikai központtá válhassanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!