Hírek

2008.04.14. 02:29

Kellemes a szemnek

Répcelak - Színes fények, kiváló zenék, szép lányok és lelkes közönség: igazi szórakoztató programnak tapsolhattunk szombaton a helyi művelődési központban. Idén is megrendezték a Répce Szépe versenyt.

Kozma Gábor

A versengés anyagi feltételeiről szóló kérdésünkre Szabó József elmondta: pályázati támogatásról és szponzori segítségről egyaránt szó van. Az első helyezett díjának költségeit, egy wellness hétvégét, a város állja. A helyi vállalkozók és a nagyobb cégek unszolás nélkül támogatták a vetélkedést. Mondhatni, hogy jóval lelkesebbek, mint a helyi közönség.

Tény, hogy a versenyző lányok jó körülmények között készülhettek a kifutói megmérettetésekre, s az is, hogy kár volt a többszöri, húsz-harminc perces szünetekért. Mert igaz, hogy felléptek tehetséges versenytáncosok, de talán többet is szerepeltethették volna őket. Ennek ellenére a fő esemény, tehát maga a verseny rendben zajlott. A bemutatkozó felvonulás után egyenként is megismerhettük a lányokat, akik elsősorban tánctudásukat csillogtathatták természetes szépségük mellett. Már ekkor feltűnt egy lány, aki kecsesen, méltósággal lejtett: Béres Bettina. A mediterrán jellegű szépség mosolya sokakat elbűvölt, de ezt a többiekről is bizton elmondhattuk.

A lorigósok tüzes latinja után kedves kis közjáték zavarta meg a szépségverseny menetét: egy csöppnyi, ám annál öntudatosabb, nyolc év körüli kislány totyogott a deszkákra, ő is versenyezne... Nagy tapsot kapott. Aztán visszajöttek a nagyok, immáron csak nyolcan, a zsűri szelektálása után. Igazándiból a fürdőruhás mustra tetszett leginkább a férfinépnek. Ebből aztán láthattuk, hogy merre megy a szépségversenyes divat, mi most az elvárás, a kívánalom. A vékony alkat biztosan marad, de már eltűnőben az anorexiás jellegű világ. A haj tovább sötétedik, ami azt sejteti, hogy a szőke divatja leáldozóban. A csípő és a mell klasszikus méretaránya marad, a teltebb, sokak számára igazi női formák továbbra is versenyképtelenek . Ma már nem léphet dobogóra hasonló versenyeken az, aki nem tud legalább két nyelvet, és legalább öt táncot. Esélytelen az is, aki nem képes különféle témákról cseverészni, a szépség önmagában nem elég.

Az első díj a szombathelyi középiskolás diáknak, Béres Bettinának jutott ki. Tizennyolc éves vagyok, közgazdásznak készülök, hasonlóval még nem próbálkoztam. Jó volt a társaság, és persze boldog vagyok. Ugyanakkor a helyén kezelem a dolgokat , mondta el a győzelem után.

A közönségdíjat Németh Krisztina kapta, kiskirálynő pedig a zagyvarékasi Morvai Cintia lett. A Répce Szépe idei győztese udvarhölgyéül a győri Kató Ildikót és a pápai Ruzsás Bettinát választották. A legszebb első versenyes a répcelaki Horváth Bianka lett. S amikor végleg kihunytak a fények, lemosódott a smink, egy álommal több vagy kevesebb lett a kisvárosi éjben. Mégis, olyan szép volt ez az egész, mint egy vidéki kislány copfja... Szép ipar a szépipar, avagy mire mehet az ember lánya a 21. század legelején

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!