Hírek

2008.04.26. 02:29

Védelemre várva

Budapest (edz) - A parlament rövidesen módosítja a Vas megyében nagy vitákat kiváltó Országos Területrendezési Tervet. Az előterjesztéshez 129 módosító javaslatot nyújtottak be a képviselők.

Erős D. Zoltán

Az általános vitára való bocsátást váró törvényjavaslathoz összesen 129 módosító javaslatot fogalmaztak meg az országgyűlési képviselők. Ezek közül kettőt Bebes István, egyet pedig V. Németh Zsolt nyújtott be.

Bebes István azt kifogásolta, hogy Nyugat-Dunántúlon csak Sopron és Nagykanizsa van kijelölve jelentős logisztikai központnak, miközben Körmend térségében van az észak-déli, illetve a kelet- nyugati útvonalak találkozási pontja. Ezért megfontolásra érdemesnek tartaná itt egy logisztikai központ kialakítását, Szentgotthárd vagy Csörötnek részközponttal. A másik módosítási javaslata ezzel összefügg, ebben azt kezdeményezte, hogy szerepeljen a transzeurópai vasúti áruszállítási hálózat részeként működő országos törzshálózatban a Körmend-Zalalövő vasútvonal. V. Németh Zsolt módosító javaslatában a 74-es számú út vasvári elkerülő szakasza kiépítésének szerepeltetését indítványozta az Országos Területrendezési Tervben.

Nem Vas megyét érinti, ám a 8-ason autózók szempontjából van jelentősége a Fidesz frakcióvezetője, Navracsics Tibor módosító indítványának, aki a Veszprém és Székesfehérvár között a megépítendő M80-as gyorsforgalmi út feltüntetését kérte. A Veszprém megyei MSZP-s országgyűlési képviselő, Pál Béla is megfogalmazott vasi érintettségű indítványt. Ő azt kezdeményezte, hogy a Sárvár-Celldömölk-Mersevát- -Pápa - Veszprém kerékpárút szerepeljen az országos kerékpárút törzshálózatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!