Hírek

2008.05.02. 10:45

Esernyős majálisra sikeredett az ez évi

Sárvár - A munka ünnepét pihenéssel töltöttük az idén is. Sokan voltak, akik ennek közösségi válfaját választoták vagyis kilátogattak a gyerekekkel a várbeli vigasságokra.

Rába Adrienn

Zenés ébresztőre keltek tegnap a sárváriak  a városi fúvós- és fesztiválzenekar ébresztette őket reggel hét órakor. A majális beharangozója volt már ez is, amit idén a művelődési központ szervezett. Helyszíne a Nádasdy-vár lett. A gyűrű alakú műemlék épület belső terére, a nagyszínpad elé és mellé pakoltak ki a játék- és szuvenírárusok, és itt épült fel a büfé is. Hátul a melléképületek között kapott helyet a dodzsem, a hullámvasút, a céllövölde és a hatalmas zsiráfot formázó ugrálóvár.

Hideg és szemerkélő eső, aztán szinte átmenet nélkül tűző, pulóverkergető napsütés  május első napjára még bolondos áprilisi időjárás jutott a majális szervezőinek bosszúságára. A  borongós, vizes reggel sokakat elriasztott a délelőtti programoktól, pedig volt belőlük bőven. A sörsá- tor és a vidámpark hivatalos megnyitója után tűzoltó- és rendőrbemutató következett  kicsik és nagyok kezükbe vehették a fegyvereket, beszállhattak az ott parkoló rendőrautóba is akár , majd a Sárvári Íjászkör korhű ruhában érkezett tagjai mutatták be, hogyan is éltek és harcoltak eleink. A déli nótázás után a Sárvári Mazsorett Együttes fellépésére, amit a Cerah Hastánccsoport hölgyei követtek, már többen eljöttek. Míg a gyerekeket kifejezetten nekik szóló műsorok szórakoztatták, az apukák fél öttől sorbaállhattak az ingyenesen csapolt  sörért,  az  anyukák  pedig aerobikbemutatókat nézhettek. 

Közben és később tánccsoportok és zenei együttesek váltották egymást. Éjfélig színpadra került többek között a Josh és Jutta páros, a rockabillyt játszó V8 Garage Band, a Junkies, a Vida Rock Band, a Sipőcz Rock Band és a Zorall is.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!