Hírek

2008.05.23. 02:29

Ha tudnak róla

Celldömölk (br) - A Vulkán fürdő fejlesztési lehetőségét és a városközpont rehabilitációs pályázatát vitte a lakosság elé a keddi közmeghallgatáson az önkormányzat. Lokálpatrióták, érintett városlakók jelentek meg a fórumon.

Budai Rózsa

A Szentháromság tér egyik műemlék épületének tulajdonosa sérelmezte, hogy őt nem keresték meg a pályázat hírével, lehetőségével a műszaki osztály szakemberei. Úgy tudja, öt magántulajdonossal tárgyaltak csupán. (Ez a tájékoztatás módja a 21. században Celldömölkön: a polgármesteri hivatal munkatársai végigjárják a házakat, vagy nem tudnak semmit az érintettek!)

A városközpont ügyében mikrofonhoz lépett a köztiszteletben álló Fehér Tamás is. Sokan a Ság hegyi szőlő- és borkultúra megújítójaként ismerik, mások kiváló helytörténésznek tartják. Ez utóbbi szerepében szólalt meg. Azt kérdezte, mi lesz a kegytemplom melletti épülettel? A köznyelvben egy ideje gólyafészkes házként emlegetett, romjaiban is szép épületről elmondta: Egy 1927-es város- történeti tanulmány szerint ez az épület Celldömölk legrégibb, ma is álló lakóháza. Az 1770-es években épült, stukkós, boltozatos mennyezetű ház a Joachim családé volt. Tervezője nagy valószínűséggel azonos a kolostor építőjével. Azt ajánlotta, újítsák fel, hozzák létre benne a város helytörténeti múzeumát.

Nem kapott választ a kérdésre, miért maradt ki a pályázatból ez az épület. Az, hogy magántulajdonban van, még nem zárná ki a pályázati körből. Egyszerűen meg kellett volna mondani, azért nem szerepel a listán a ház, mert így döntött a városfejlesztési bizottság, amelynek tagjai tudják, hogy az épület tulajdonosa az alpolgármester fia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!