Hírek

2008.05.10. 02:28

Kórházi pályázat

Szombathely - A megyeházán tegnap tartotta májusi közgyűlését a megyei önkormányzat. A kórház gyermek sürgősségi részlegének korszerűsítéséről és a megyeháza étterem bérbeadásáról is tárgyaltak.

Varga Nóra

A napirendi pontok tárgyalása előtt az újra önálló Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója, Márkus Ferenc beszélt a terveiről, a céljairól és a megvalósítandó feladatokról. Majd a megyei közgyűlés elnöke, Kovács Ferenc arról adott tájékoztatást, hogy a MÁV Zrt. Szombathelyi Üzletigazgatóságának vezetője kérelmezte, vegyék le a napirendi pontok közül a Vas megye vasúti közlekedési helyzetéről szóló beszámolót, tekintettel arra, hogy az észak-déli közlekedési tengely kialakításáról nincs még konkrét központi elképzelés. A tervek folyamatosan változnak.

Ezt követően tértek rá a képviselők a napirendi pon-tok tárgyalására.

A körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium a tevékenységi körét szeretné bővíteni. A gimnázium a miskolci egyetemmel együttműködve elindítaná az egyetem által akkreditált szakok közül a pénzügyi szakügyintéző szakot. A képviselők egyhangúlag engedélyezték a szak elindítását. Ezután döntöttek a megyei kórház gyermek sürgősségi részlegének korszerűsítéséről. A honatyák egyhangúlag támogatták a pályázat benyújtását. A beruházás célja a sürgősségi betegellátás korszerű, integrált, szakmailag egységes rendszerének és központjának kialakítása. A jelenlegi komplex tömb földszintjén és harmadik emele- tén épülne meg a gyermek sürgősségi részleg. A tervezett beruházás során a szükséges orvostechnológia mellett korszerű infokommunikációs rendszert is kiépítenek. A projekt várható költségvetése 700 millió forint, ennek önrésze 70 millió forint lenne. A megyeháza étterem üzemeltetésének bérbeadása is szerepelt a napirendi pontok között.

Az előzményekről: a Vas Megyei Önkormányzat 2007-ben közbeszerzési eljárást folytatott le a megyeháza konyha üzemeltetésének bérbeadásáról. Az Eurest Étteremüzemeltető Kft.-t hirdették ki győztesnek. A szerződés értelmében a Vagyonkezelő Kft. bérbe adja a me- gyeháza étterem konyharészét tíz évre havi 300 ezer forint plusz áfa összegért. A bérlő a működéshez szükséges konyhatechnológiát és az étterem berendezését (asztalok, székek) saját költségén biztosítja, amelynek díját a bérbeadó havi bontás-ban fizeti meg a bérlőnek. A két bérleti konstrukció (étterem bérbeadása, konyhatechnológia telepítése) összege pontosan megegyezik. A bérlő vállalja az összes közüzemi költség megfizetését (villany, víz, hulladékelszállítás). A bérleti jogviszony megszűnésekor a konyhatechnológiai eszközöket a megyei önkormányzat megvásárolhatja. A szerződéstervezetet a képviselők elfogadták.

A közgyűlésen bemutatkozott az újra önálló Őrségi Nemzeti Park igazgatója, Márkus Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!