Hírek

2008.05.02. 10:53

Végzősök búcsúja

Szombathely - Több ezer diák búcsúzott el a középiskolás évektől szerdán és csütörtökön a megyében. A Kanizsai Dorottya Gimnázium idén 90. alkalommal búcsúztatta a diákjait.

Bajdó Bettina

Szerda délelőtt a gimnázium és a Ferences-kert körül nagy volt a mozgolódás. Virágcsokrokkal, ajándéktáskával a kezükben várták a szülők, a rokonok, és a barátok, hogy a ballagók végigjárják  a gimnázium termeit, s elbúcsúzzanak az ismerős falaktól. A végzősök tizenegy óra előtt pár perccel léptek ki a gimnázium ajtaján, s virággal a kezükben, tarisznyával a vállukon, énekszó mellett vonultak végig az utcán.  A Ferences-kertben Módos Tibor, a gimnázium igazgatója köszöntötte elsőként a ballagókat, akik a felnőttkor küszöbre érve, életük első, igazi megmérettetésére készülnek.

A végzősök évről évre elhagynak bennünket, magukkal visznek belőlünk egy darabot  mondta az igazgató , ám ettől nem kevesebb, hanem több lesz az iskola.   Úgy gondolom, hogy akkor ünnep a ballagás, ha meghitt,  családias és  visszatekintő az iskolaévek hol nevetős, hol szomorú időszakára. Ünnep még, ha a világ megismerése felé mutat, gondolatokat ébreszt. 

Az igazgató szerint a diákok  érettek arra, és akár esküvel is fogadhatnák, hogy tisztességes, becsületes, kitartó, hazaszerető, boldog emberek lesznek. 

A gimnázium azt vállalta, hogy a hozzánk érkező tanulókat felkészíti az érettségire, a felsőoktatási intézményben való továbbtanulásra  folytatta az igazgató.  Nyugodt szívvel és felelősséggel állítom, hogy teljesítettük a feladatunkat. Az eredményes tanulás azonban nagymértékben függött a tanulóinktól is, akik ezen a területen sok jó példát mutattak, jelentős sikereket értek el. Az iskola több lehetőséget is nyújtott arra, hogy emlékezetes legyen az elmúlt négy év. Rendeztünk gólyabálokat, diák- és sportnapokat, Dorottya-bálokat, tanulmányi versenyeket és  osztálykirándulásokat is. Ezek voltak a gondtalan, középiskolás diákévek. Néhány héttel ezelőtt még valószerűtlennek tűnt a ballagás. Csak terveztétek, kicsit elképzeltétek, és gondolom nagyon vártátok.   A ballagás jó alkalom arra, hogy elgondolkodjatok, hogyan, miért kerültetek ide, milyen célok vezéreltek benneteket, és  hogy megszereztétek-e mindazt, amit egykor elképzeltetek.

Az igazgató megköszönte a szülők és tanárok segítségét, majd felolvasták dr. Ipkovich György polgármester köszöntő szavait. Ezt követően jutalmakat adtak át a végzős tanulóknak, akikre hétfőtől már az érettségi vizsga vár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!