Hírek

2008.06.10. 02:29

Férfiak és kisfiúk

Sárvár (al) - Két férfi fiatal fiúkat molesztált, és arra is rávették őket, hogy pornográf képeket készíthessenek róluk. A sértettek szülei nem tudtak arról, mi történt a gyermekükkel.

Angyal László

Sárvár kisváros, az ügyben több mint húsz fiú érintett, ezért érthetően alaposan felbolygatta a város nyugalmát a nem mindennapi eset, tudtuk meg Kovács Csabától, a bűnügyi osztály vezetőjétől, és Fodor Lászlótól, az ügy előadójától, akik az újságírók kérdéseire fe-leltek.

A válaszokból kiderült, hogy mindkét férfi agglegény, korábban barátok voltak (nem élettársak, jelentették ki egy újságírói kérdésre), ám egy idő után elváltak útjaik. Egyik gyanúsított 50 éves, ellene hasonló ügy miatt kétszer indult rendőrségi eljárás.

A rendőrök szerint a fotókat nem együtt készítették, hanem külön-külön. Áldozataikat játszótereken, parkokban, utcán, lakótelepeken szemelték ki, és különféle módon vették rá a fiatal fiúkat, hogy képeket készíthessenek róluk. Voltak, akiket kirándulni, fürödni, csónakázni hívtak, másoknak pénzt adtak, általában néhány ezer forintot fizettek a szereplésért. A rendőrök a nyomozás kezdeti stádiumában járnak. A lefoglalt képeken több száz fiú látható, azt eddig nem sikerült pontosan megállapítani, mennyi fotót töltöttek le internetről, s hányat készítettek saját kezűleg.

A rendőrség által eddig azonosított sértettek száma több mint húsz. Közülük öten még nem töltötték be a tizennegyedik életévüket, amikor a fotózás megtörtént. A legfiatalabb fiú tizenkét éves volt.

A nyomozók egyébként egészen 2006 elejéig visszamennek az időben .

A rendőrök hozzátették: nincsenek könnyű helyzetben, mert az egyik gyanúsított tagad, míg a másik csak részben tett beismerő vallomást. Másrészt a sértetteket is nehéz megszólaltatni. Sokan elsírták magukat, hiszen a fiatal fiúk rettentően szégyellik mindazt, ami velük történt. A fiúk szülei sem sejtették azt, mi történt a gyermekükkel, csak akkor szembesültek a tényekkel, amikor a rendőrök megkeresték őket. Ami elkerülhetetlen volt, mivel a szemérem elleni erőszak magánindítványra üldözendő cselekmény, ezért a szülő, gondviselő hozzájárulását is be kellett szerezniük. Sok sértett elsírta magát a kihallgatásokon, mert a fiúk szégyellik, ami velük történt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!