Hírek

2008.06.13. 02:27

Táncmulatság verekedéssel

Alsószölnök, Körmend (al) - A hajnali báli verekedés egy fatális félreértéssel indult, majd ökölcsapással folytatódott, végül a mellékhelyiségben ért véget.

Angyal László

A tévedések vígjátéka egy a báli hangzavarban félreértett beszólással kezdődött. Azt utólag nem sikerült kideríteni, hogy a negyedrendű vádlott mit mondott az ötödrendű vádlott barátnőjének, csupán azt állapította meg a bíróság, hogy az ötödrendű vádlott arcul ütötte a negyedrendűt, valószínűleg azért, mert úgy vélte: a megjegyzés vért kíván. A válasz nem maradt el, csakhogy a csapás nem ért célba, a kemény pofont egy az ügyben teljesen ártatlan bálozó, a csörötneki illetőségű H. Á. (20) kapta. Ahogyan egy rendes falusi bálban szokás, ez utóbbi ütés pofonok lavináját indította el. A később elsőrendű vádlottá váló H. Á. öklével azonnal a negyedrendű vádlottra sújtott. Két másik csörötneki fiatal, a másodrendű vádlott H. Á., és a harmadrendű H. Cs. is falubelije segítségére sietett. Immáron hárman együttesen pofozták a negyedrendű vádlottat, sőt egy sörösüveg is előkerült: ezzel a másodrendű vádlott vette célba a negyedrendűt, csakhogy egy másik bálozó a testével felfogta az ütést. A hatalmas túlerő elől a vendéglátóegység mellékhelyiségébe szaladt a negyedrendű vádlott, ahonnan később a helyszínre érkező rendőrök menekítették ki.

A báli verekedők mindannyian garázdaság vádjával kerültek a Körmendi Városi Bíróság elé. A bíróság ítélete szerint a harmad- és negyedrendű vádlott magatartása nem volt kihívóan közösségellenes, ezért nem valósították meg a garázdaság bűncselekményét, így a bíróság felmentette őket a vád alól. Ugyanakkor a másik három támadót elítélte: az elsőrendű H. Á. 108 ezer, a másodrendű H. Á. 36 ezer, társuk, H. Cs. 60 ezer forintos pénzbüntetést kapott. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!