Hírek

2008.06.11. 02:29

Véget ér a tanév

Szombathely (bb) - Pénteken az iskolákban felkerül a táblákra a vakáció szó utolsó betűje, és kezdetét veszi a két és fél hónapos nyári szünet. A szünidőt számos módon tölthetik el a diákok.

Bajdó Bettina

Kiss Péter, a Dési Huber István Általános Iskola igazgatója szerint a programokat tekintve eltérő a megyei kínálat: a sportolni vágyók, a táncos lábúak, a számítógépet kedvelők, a kalandra vágyók is találnak kedvükre való kikapcsolódást a nyárra. A szaktáboroknál a szülőknek mélyen a pénztárcájukba kell nyúlniuk, de ezt sokan nem engedhetik meg maguknak.

- Az önkormányzat idén is meghirdette a nyári napközis táborát, mely egyre színesebb programot kínál a diákoknak - folytatta az igazgató. - Nincs hagyományos megőrző jellege a tábornak, rengeteg élménnyel gazdagodhatnak a gyerekek. Mi azt szeretnénk, ha a gyerekek megszoknák a közösségi létet, s erre kitűnő alkalmat ad a tábor.

Fokiné Rácz Ilona, a Bercsényi Miklós Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy a tanárok szeptemberben kipihent gyerekeket szeretnének visszakapni, ezért fontos, hogy a gyerek minél több időt töltsön otthon a szüleivel.

- Még egy évben sem kaptunk annyi szórólapot a táborokról, mint idén - tette hozzá az igazgató. - Újdonság, hogy idén más városokból is érkezett felhívás az ott induló táborokra. Fontos, hogy a gyerekek ne maradjanak felügyelet nélkül, az önkormányzatok, a szeretetszolgálatok és egyházak egész nyárra kínálnak olcsón vagy ingyen hasznos időtöltési lehetőségeket.

Dr. Lenner Tibor, a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium igazgatója elmondta, hogy ők csak a maguk által szervezett táborokat ajánlják a tanulóknak, s ezek költségvetését is úgy alakítják, hogy mindenki részt vehessen a programokban. Az igazgató szerint azonban a nyárnak elsősorban az aktív pihenésről, a feltöltődésről és a kirándulásokról kell szólnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!