Hírek

2008.07.25. 02:27

A multinacionális szemlélet mellett

Répcelak (wk) - Tavasz óta ismét üzemel a ládagyár - ahogy a helyiek hívják a Vasi Épkoll Kft. répcelaki üzemét. A cég fejlesztést és termékskála-bővítést is tervez a közeljövőben.

Kovács László

A 2008-as év azonban olyan igényeket támasztott, hogy újra szükségessé vált mindkét egység üzemeltetése - tájékoztatott Kis Zoltán ügyvezető igazgató, aki júniusban csatlakozott a céget irányító csapathoz. A fiatal szakembernek az az elsődleges feladata, hogy a megnövekedett teendők jó részét levegye a tulajdonosok válláról, és multinacionális szemléletet honosítson meg a cégnél. Az újdonsült vezető elmondta: számára kihívás a feladat, eddigi tapasztalatát, tudását is kamatoztatja a munkájában.

Ugyancsak új ember a cégnél a répcelaki telephely vezetője, Sinka Tamás. Tőle azt is megtudtuk, hogy a telephely termelési görbéje az újraindulás óta egyre jobb, ez köszönhető a helyiek és a kisüzem dolgozói pozitív hozzáállásának. Május óta hét kamionnyi áru, 380 ezer termék hagyta el a telephelyet. Naponta 22 ezer darab gyümölcsösláda-feneket gyártanak, és ilyen termelékenységnövekedéssel a vezető reményei szerint hamarosan elérik a napi 28 ezer darabot. Kis Zoltán ügyvezető hozzátette: az a céljuk, hogy napi egy kamiont megtöltsenek áruval, ez 54 ezer 500 darabot jelent. Ehhez a jelenleg működő egy műszak mellé még egy műszakot szándékoznak majd elindítani.

Most huszonöten dolgoznak az üzemben, és további tizenöt munkahelyet jelentene a második műszak beindítása. Ehhez már most embereket keresnek, hogy mire időszerűvé válik a bővítés, be tudják tanítani őket. A cég beruházásokat is tervez, vezetői fontosnak tartják, hogy bővítsék a termékskálájukat is. A mostani profiljuk - a zöldséges- és gyümölcsösláda-fenekek gyártása - jobbára szezonális munka, ezért egyéb tevékenységgel szeretnék kitölteni a késő ősztől kora tavaszig terjedő időszakot. Tárgyalnak egy hűtőberendezéseket gyártó céggel, számukra raklapokat állítanának elő beszállítóként. Ezzel a munkával a cég egész éven át stabilan működő egységgé, több lábon álló üzemmé válhatna, ami a tulajdonosoknak és a dolgozóknak is elsődleges érdeke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!