Hírek

2008.07.25. 02:29

Falu és nyaralás

Őrimagyarósd - Téved, aki csak szénakazalra, állatsimogatásra és friss házitúróra gondol a falusi turizmus kifejezés hallatán. Ma már egészen más a helyzet: a wellness az egykori pajtákban is megvetette a lábát.Ma már a falun pihenő vendég is igényli a szaunát, a jakuzzit és a masszázst

Nagy Ildikó

Az őrimagyarósdi vendégházba szinte kizárólag magyarok járnak, 95 százalékuk üdülési csekkel fizet. Ám míg 10-15 évvel ezelőtt két-három hétig maradtak a vendégek, ma többnyire csak 3-4 éjszakát töltenek el. Régebben igény volt az éttermi étkezésre is, a mai vendégek többsége azonban csak reggelit kér, és az apartmanban főz.

Az egyik apartman lakói, Fekete László és Béres Lilla Budapestről érkeztek. Barátaik már nyaraltak az Őrségben, az ő ajánlásukra választották a települést. Öt napot töltenek itt, majd vasárnap Kőszegre utaznak, ahol szintén öt napig maradnak.

A szezon az Őrségben is a nyárra koncentrálódik, a holt időszakot vállalati tréningek szervezésével próbálják átvészelni Hegyiék. A tavaly a Nyugat-dunántúli Régió Turizmusáért díjjal kitüntetett családfő szerint a szobáikat feketén, 1200 forintért kiadó őrségiek rontják a tisztességesen adózó vállalkozók esélyeit. És persze infrastrukturális fejlesztésekre is szükség lenne, főleg a csatorna hiányzik. Az állam hozzáállása is változhatna, hiszen míg az éjszakánként tíz euróért szállást adó osztrák vállalkozó vendégenként további tíz eurót kap az államtól, addig a magyar falusi szállásadóktól a náluk felhasznált üdülési csekkek értékének 7,8 százalékát levonják az elszámoláskor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!