Hírek

2008.07.25. 02:28

Történelmi napok

Szentgotthárd (szp) - A sokak által olyannyira várt Történelmi Napok tegnap este vette kezdetét Gotthárd Barát lakomájával. Mától vasárnap estig seregnyi csemege közül válogathatunk a Pannon Kapu Kulturális Egyesület jóvoltából.

Szenkovits Péter

20 órakor a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes műsora lesz táncházzal, közreműködik a Boglya Népzenei Együttes. Fél tízkor a családi homokvárépítő verseny eredményét hirdetik ki (maga a megmérettetés 17-19 óráig tart), 21 óra 40 perctől a Magma Tűzszínház lép színre. Kiegészítő programként ki-ki sétakocsikázhat a belvárosban.

Holnap 10-19 óráig rendezik meg a Gotthárd Barát Vásárt a barokk templom előtti téren - kézművesforgataggal. A reneszánsz - a ciszterci kolostor belső - udvarában 14 órától Mátyás-mesék címmel énekes játékot ad elő a Hold Színház. Fél négykor Újvári Gyöngy gitáros-énekes Fényévek című műsorával mutatkozik be, közreműködik Korpics Ferenc. Fél ötkor reneszánsz dallamok csendülnek fel a Városi Vegyeskar elő-adásában. 17 órától ismét a Hold Színház következik.

14-18 óráig reneszánsz történelmi játszóház (szekérnyi történelmi autentikus játék, fejtörő és sok más) lesz Tompa és csapata vezetésével a színház melletti területen.

Hatodik alkalommal rendezik meg a Szentgotthárdi Csata Emlékfutást az 1664. agusztus elsejei szentgotthárdi csata emlékére. Rajt és cél: valamennyi futamnál a barokk templom előtti kapu. 16 órától kezdődnek a VOSSEN gyerekfutamok (eredményhirdetés 17 órakor), a főfutam (9 ezer méter) 18 órakor rajtol, a hobbifutam (1664 méter) öt perccel később. Negyed kilenckor hirdetik ki az emlékfutás és az íjászverseny eredményét a Fő téri színpadon, 22 órától az Ocho Macho koncertezik ugyanott. Szombaton és vasárnap rendezik meg a II. Borhotel-kupa Homokfoci Labdarúgótornát.

Vasárnap 14 óra 45 perckor zenés felvonulással veszi kezdetét a fúvószenekari találkozó, 15 órakor a barokk templom előtti téren tartják a megnyitót. 16 órától 19 óra 30 percig szórakoztató műsort ad a részt vevő öt együttes. 20 órakor hirdetik ki a homokfoci labdarúgótorna eredményét a Fő téri szabadtéri színpadon, 21 órától fergeteges utcabál veszi kezdetét, zenél a Vegas Showband. Éjfélkor tűzijátékban lehet gyönyörködni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!