Hírek

2008.08.04. 02:29

Az utolsó találkozó

Szombathely - Csinos tanulólányok, egy felszolgáló, egy ápolónő és egy kozmetikus. Pénteken szépségversenyünk tizenkettedik, egyben utolsó közönségtalálkozóját tartottuk a Bánya Caféban.

Takács Gábor

Egy másik csinos versenyző vendéglátói technikumot végzett, jelenleg a nyári gyakorlatát tölti. Megtudtuk tőle: a nagyszülei ötlete volt, hogy jelentkezzen a Vas Népe szépének, ugyan a tudta nélkül nevezték be, de utólag ezt már egyáltalán nem bánja.

Az utána szólított kétgyermekes anyuka arról beszélt, hogy most egy gyárban dolgozik raktári asszisztensként, de a végzettségét tekintve ápolónő. - Magyarországon sajnos az ápolónőket nem fizetik meg. Ha lesz rá lehetőségem, visszamegyek erre a pályára, mert nagyon szeretek emberekkel foglalkozni - tette hozzá.

Ismét a vendéglátásban dolgozó versenyző érkezett a színpadra. Elmondta, korábban már modellkedett, pár divatbemutatón is részt vett.

- Akadt olyan vendégem az elmúlt napokban, aki a Vas Népével érkezett, amikor megjelent a fényképem az újságban, ez nagyon jólesett - mesélte boldogan.

Egy húszéves kozmetikus lány korábban elkísérte barátnőjét az egyik közönségtalálkozóra a Bánya Caféba, és annyira tetszett neki a rendezvény, hogy elhatározta, ő is indul a versenyen. - Ma is sok csinos lány van itt, izgatottan várom a szavazás végeredményét - mondta.

Utána újra egy kétgyermekes anyuka mutatkozott be a szépszámú közönségnek.

- Gyógytornász vagyok, egyszer az egyik betegem azzal állt elő: fogadjunk, hogy nem mersz elindulni a versenyen. Nem lett igaza, beneveztem, és amióta megjelent a fényképem az újságban, rengeteg kedves visszajelzést kaptam - avatott be részvételének körülményeibe.

A pódiumon őt egy idegenforgalmat tanuló jelölt követte, aki jelenleg nyári gyakorlaton recepciósként tevékenykedik egy szállodában, és mivel korábban Németországban is élt, szívesen kipróbálná magát ott a szakmában. - Tavasszal elvégeztem egy modelltanfolyamot, készült rólam portfólió is, remélem, hogy a szépségiparban lesznek még lehetőségeim - tudtuk meg.

- A testvéreimmel beszéltük meg, hogy indulok a versenyen. Amikor megjelent a fényképem az újságban, édesanyám, aki egy nagy áruházban dolgozik, otthon azt mondta: a vásárlóktól kellett megtudnom, hogy szerepeltél a Vas Népében - tudatta egy másik lány mosolyogva.

Júliusi szépségünk mutatkozott be utolsóként, ő kéz- és lábápoló tanfolyamot végzett. A szépségipar tőle sem áll távol, ugyanis korábban modellkedett.

Ezután a Vas Népe fotórovatának vezetője, Benkő Sándor értékelte az elmúlt esztendőt. Kiemelte, hogy nagyon sok szervezéssel és odafigyeléssel járt a verseny koordinálása. - Az újságban 306 induló szerepelt, a versenynek óriási sikere van az olvasók körében - mondta. Majd egy kulisszatitokba is beavatott: a legidősebb jelentkező negyven, míg a legfiatalabb tizenhárom éves volt. Természetesen az utóbbi lány nem tudott szerepelni, mert tizenhat év az alsó korhatár: - Tőle még három év türelmet kértem - mesélte Benkő Sándor, akit a lányok nagy tapssal jutalmaztak.

Végül az egyre csinosabb, és a műsorvezető kérdéseire már profi módon válaszoló korábbi nyerteseink léptek színpadra.

A júliusi szépségekre augusztus 17-én éjfélig várjuk a szavazatokat. Ezután kiderül, hogy ki lesz a tizenkettedik nyertesünk, akit a Cinque divatüzletház jóvoltából majd felöltöztetünk. Szeptemberben indul a tizenkét hónap győztesére a voksolás, míg a lányok novemberben, egy hagyományos szépségversenyen zsűri előtt is szerepelnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!