Hírek

2008.08.07. 02:29

Hazatért a nagy utat megjárt megyezászló

Szombathely, Nürnberg (edz) - Horváth Elek leszármazottai Vas megyének adományozták azt a megyezászlót, amely megjárta az 1848-49-es forradalom és szabadságharc csatáit is.

Erős D. Zoltán

A zászló hazahozatalában nagy szerepe volt V. Németh Zsolt vasvári polgármesternek, országgyűlési képviselőnek is, aki kifejtette, ez a jelkép nem pusztán múzeumi tárgy, hanem hozzájárulhat ahhoz, hogy újra a megyék legyenek a magyar közigazgatás meghatározó elemei. Marton Ferenc megyei közgyűlési alelnök, aki Nürnbergben tárgyalt a zászló hazahozataláról, elmondta: tervezik, hogy minden vasi település kap egy olyan lobogót, amelynek egyik oldalán ez a zászló lesz. A zászló útját Porkoláb László unokatestvére, a celldömölki Ábrahám Ferenc mutatta be, míg a lobogó jelentőségéről, érdekességeiről a megye történetének kutatásával is foglalkozó Zágorhidi Czigány Balázs beszélt. Részletes vizsgálat során derül ki a lobogó életkora

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!